De kenmerken van dubbele rolgordijnen en waarom mensen ervoor kiezen

duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn eigenlijk dubbele rolgordijnen die over elkaar heen vallen. Hierbij hangt het ene gordijn vast en is transparant en het ander gordijn bestaat uit horizontale vlakken die je naar eigen wens open of dicht en op elke gewenste hoogte kunt zetten. Door deze diversiteit aan functionaliteit kiezen steeds meer mensen voor duo rolgordijnen. Hieronder lees je waarom nog meer.

Hoe werken rolgordijnen?

Duorolgordijnen werken eigenlijk precies hetzelfde als normale rolgordijnen, het rolgordijn kun je van boven naar beneden bedienen, meestal met een ketting. Een Duo rolgordijn heeft echter een luxere uitstraling en je kunt veel beter de lichtinval bepalen, omdat het rolgordijn in drie standen is te zetten.

Verschillende stoffen gebruikt bij duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn gemaakt van een stof die bestaat uit horizontale banen van vitrage afgewisseld met een compleet dichte stof. De stof bestaat uit twee lagen die achter elkaar zitten en over elkaar heen kunnen bewegen. De mate van lichtinval bepaal je door de drie standen die dat rolgordijn heeft: open, halfopen en gesloten.

Verschillende hoogtes

Door de afwisseling van vitrage en dichte stof kun je er voor kiezen om het doek op verschillende hoogtes te laten zakken. De vitrage banen zijn doorzichtig en laten licht binnen, de duo rolgordijnen hangen dan ook vaak overdag in een stand waarbij de vitrage stof zichtbaar is. Voor wat meer privacy `s avonds is het aan te raden om de dichte stof achter de vitrage banen te hangen. 

Kies voor een kleur die goed bij je interieur past

Als je een duo rolgordijn wilt gaan kopen dan moet je eerst bedenken welke kleur past in jouw interieur. Populaire kleuren van duorolgordijnen zijn wit en crème. Dit komt, doordat deze lichte kleuren een ruimte makkelijk groter laten lijken. Daarnaast ogen ze rustig en zijn ze goed te combineren zijn met andere kleuren. Ook grijs en bruine duo rolgordijnen zijn populair. Deze warme, natuurlijke kleuren zie je ook veel terug in interieurs, vandaar. 

Duo rolgordijnen in de slaapkamer

In de woonkamer zijn duo rolgordijnen meer dan perfect, omdat je zelf met de mate van lichtinval kunt spelen. In de slaapkamer is het handig als je overdag licht hebt om praktische dingen te doen, maar als je je gaat omkleden is privacy gewenst. Ook dit is mogelijk met een duo rolgordijn. Voor een slaapkamer is het daarom ook verstandig om voor een verduisterende black-out stof te kiezen. Op die manier kun je zorgen voor geen inkijk in de slaapkamer.

Aanbevolen artikelen