Jouw huis optisch ruimer laten lijken? Zo doe je dat!

huis-optisch-ruimer-laten-lijken

De huizenmarkt is een zooitje en het zou zomaar kunnen dat jij kleiner woont dan je zou willen. Of  misschien heb je er juist wel voor gekozen om kleiner te gaan wonen. In ieder geval geen zorgen, er zijn genoeg manier om een kleine woonruimte een ruimtelijke uitstraling te geven. Lees snel verder om te ontdekken hoe wij dat zouden aanpakken!

Of je nu in een studentenkamer, een studio of een klein appartement woont, er zijn genoeg manier om optisch meer ruimte te creëren. Met de tips tover jij jouw kleine woonruimte met gemak om in een paleisje!

  • Ga voor een rustige uitstraling met eenheid
  • Wissel grote meubels af met kleine of zwevende meubels 
  • Kies multifunctionele meubels 
  • Hang een grote spiegel in de badkamer
  • Gebruik open plakken als kastruimte

Ga voor een rustige uitstraling met eenheid

Het is belangrijk om in een kleine ruimte goed na te denken over kleurgebruik. Het is natuurlijk heel vrolijk om veel verschillende en felle kleuren te gebruiken, maar als je weinig ruimte hebt is dit niet zo’n goed idee. Kies liever voor een rustig kleurpalet en laat deze kleuren doorlopen in al je kamers. Kies ook voor dezelfde gordijnen in alle ruimtes. Zo creëer je een rustige en ruimtelijke uitstraling.

Wissel grote meubels af met kleine of zwevende meubels 

Je ontkomt er natuurlijk niet af om grote meubels in je huis te plaatsen, zoals een bank, kledingkast of bed. Omdat deze wel veel ruimte in beslag nemen, kan je huis optisch groter lijken door deze af te wisselen met kleine meubels, accessoires, meubels op pootjes of zwevende meubels. Het is verlijdelijk om deze meubels zo dicht mogelijk tegen de muur te zetten, zodat je meer loopruimte over houdt. Toch creëer je juist meer lucht door de meubels een stukje van de wand te plaatsen. Als je de meubels ook nog in een licht kleurtje weet je bemachtigen, ben je al helemaal goed bezig!

Jouw-huis-optisch-groter-laten-lijken

Kies multifunctionele meubels 

Denk aan de welbekende hoogslaper zodat je ruimte overhoudt voor een bureau of bank. Slaap je toch liever zo dicht mogelijk bij de grond? Dan zijn er nog genoeg andere multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een spiegel met haakjes aan de achterkant om kleren op te hangen. Of een bedframe met lades zodat je daarin beddengoed of kleren kwijt kunt. 

Hang een grote spiegel in de badkamer

Over spiegels gesproken, ook hiermee kun je jouw woonruimte optisch groter laten lijken. Hang een grote spiegel op in je badkamer en het lijkt optisch ineens een stuk indrukwekkender! Ook in je badkamer geldt dat lichte kleuren optisch meer ruimte bieden. Kies daarom voor lichte wandtegels als je die mogelijkheid hebt! 

Gebruik open plakken als kastruimte

Sommige dingen worden in een open kast heel rommelig, zoals kleding of beddengoed. Andere dingen mag je best etaleren, zoals je boekencollectie of je servies! Heb je een kleine keuken? Kies dan niet voor dichte kasten boven je aanrecht, want deze nemen veel ruimte in beslag. Hang liever een paar planken op om je servies te bewaren. Zo houd je jouw keuken luchtig en open. Ook leuk: je kan een plank tegen de muur makkelijk omtoveren tot gezellige eethoek. Zet er twee krukken onder en je bent klaar! 

Hebben we inspiratie kunnen geven om jouw woonruimte om te toveren tot jouw droomhuis? Het is belangrijk dat jij die tips toepast die goed bij jouw huis passen. Met een likje verf of een paar aanpassingen kom je waarschijnlijk al een heel eind!

Aanbevolen artikelen