3 tips om te besparen op de inrichting van je huis

klein-appartement-inrichten

Bij het bouwen van een huis op maat is de meest opwindende fase voor klanten het nemen van al hun gedachten en ideeën over hunn droomhuis, om deze vervolgens te binden aan blauwdrukken.

 De ontwerpfase kan echter behoorlijk duur worden als een klant niet vooraf is opgeleid en voorbereid. Als een klant het proces binnenloopt, gewapend met een plan en ideeën, kunnen ze zowel tijd als geld besparen, terwijl ze plannen maken voor hun perfecte huis.

Een budget in de hand, is geld op de bank

Voordat u met een bouwproject begint, moet u een realistisch budget in gedachten hebben. Een budget zal helpen bij het bepalen van de belangrijkste componenten van het huis, inclusief de grootte en afwerkingsmaterialen die overal worden gebruikt. 

Begin met een architect en bied het ontwerp vervolgens aan verschillende bouwers aan, of u kunt beginnen door eerst een aannemer te selecteren en deze tijdens het ontwerpproces te betrekken.

Het voordeel van het laten selecteren en betrekken van uw bouwer bij het ontwerpproces is dat architecten weliswaar een stevige greep op het ontwerp hebben, maar vaak geen kennis hebben van bouwkosten. 

Dit kan tot grote verrassingen leiden tijdens het aanbestedingsproces voor de bouw en kan zelfs resulteren in hogere ontwerpkosten om plannen terug te schroeven voor het budget, wat ook de bouw vertraagt.

Extra krediet voor het maken van uw huiswerk

Als u precies weet wat u wilt voordat u aan de ontwerpfase begint, kunt u ook uw kosten verlagen. 

We raden aan om voor elke kamer van het huis, zoals de keuken, woonkamer en ouderslaapkamer, een accordeonmap te starten met een slot. Ga naar open huizen, kijk online en blader door tijdschriften om foto’s en ideeën voor je huis te vinden. 

Dit bespaart tijd tijdens de ontwerpfase en tijd is geld.

Let op de details

Door proactief te zijn en betrokken te zijn bij het selecteren van de materialen die in uw huis zullen worden gebruikt, bespaart u tijd, geld en stress tijdens het bouw- en ontwerpproces. 

Door uw voorkeur in kasten, loodgieterswerk en armaturen kenbaar te maken, bespaart u tijd en geld tijdens het ontwerpproces en kan uw aannemer u een nauwkeuriger beeld geven van de bouwkosten. 

Proactief zijn met uw materiaalkeuze betekent ook dat u tijdens de constructie kunt ontspannen en een deel van de besluitvorming door het proces kunt verspreiden.

Kies niet voor het duurste

Sommige trends gaan weer over en dat is ook met het materiaal wat je gebruikt in je huis. Visgraat laminaat, Quooker, kookeilanden, Vinyl etc. Het is allemaal heel erg hot. Mede geïnspireerd door de VTWonen programma’s van tegenwoordig. Maar denk eens verder en denk ook aan je portemonnee en het milieu. 

Is een Quooker echt nodig? Of is een simpele duurzame waterkoker niet een betere optie? Of wat te denken van Vinyl. Is dit per se nodig? Of kun je misschien beter gaan voor tapijttegels, die je als je ze zat bent, ook weer eenvoudig kunt vervangen? Probeer dus voorbij de trends te kijken en ga na wat voor jou echt belangrijk is.

Aanbevolen artikelen