8x Je huis op orde terwijl je ook nog eens calorieën verbrandt

je-huis-op-orde-maken

De knusse herfstmaanden komen er weer aan, wat het de perfecte tijd maakt om je huis eens goed aan te pakken. Als je iemand bent die klusjes graag vooruit schuift, kun je wel een extra portie motivatie gebruiken. Laat het nou net zo zijn, dat huishoudelijke klusjes ook gelijk een goede work-out zijn. Daarom 8 klusjes waarmee je ook nog eens calorieën verbrandt. Let’s go! 

De meeste mensen hebben er mee te maken: quarantaine-kilo’s. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want met een beetje sporten en gezonde voeding zijn deze er zo weer af. Alleen staat niet iedereen even graag in de sportschool. Ook dat hoeft geen probleem te zijn, want uit onderzoek is gebleken dat elke dag matig intensief bewegen, een stuk beter is dan jezelf 1 á 2 keer in de week afmatten in de sportschool. Een goede manier om aan die extra beweging te komen, is om je huis eens lekker van kant te maken. Zo verbrandt je ongemerkt calorieën en kan je eindelijk die (vervelende) klusjes van je to do-lijstje afstrepen. Win-win! 

De ramen lappen

Zijn je ramen zo vies dat je het uitzicht amper nog kan zien? Dat is goed nieuws, want met een goede sessie verbrandt je maar liefst 180 calorieën per uur én train je meerdere spiergroepen. 

Stofzuigen

Deze kan natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Het is een klusje wat vaak moet gebeuren en dat is prima, want je verbrandt er maar liefst 190 calorieën per uur mee. Zuig dan niet alleen, zoals je normaal gesproken waarschijnlijk doet, alleen de plekjes die je op het eerste oog ziet. Verplaats vooral de meubelen en bereik de plekjes die je vaak overslaat om extra calorieën te verbranden. Jij blij, partner blij, iedereen blij! 

De vloer moppen

Als je dan toch bezig bent, haal dan gelijk een mop over de vloer. Met dit taakje verbrandt je maar liefst 195 calorieën, omdat je veel druk zet en constant in beweging bent. Kan je gelijk je afgetrainde lijf bekijken in de weerspiegeling van je blinkende vloer!

Met de hogedrukspuit in de weer

Tijd om de tegels van je tuin aan te pakken met de hogedrukspuit. Door de druk op de slang, is het een goede oefening die balans vergt. Daarnaast doe je oefening als rotatiebeweging, overhead heffen en hurken. En je tuin ziet er ook nog eens spik en span uit!

Verven en sauzen

Deze klus vraagt veel van dezelfde inspanning als wanneer je met de hogedrukspuit aan de gang gaat. Het is een goede manier om je armen te trainen en daarnaast moet je veel hurken wat weer goed is voor je bovenbenen en billen. Daardoor kan je tijdens het verven maar liefst 250 tot 300 calorieën per uur verbranden! Bijkomstig voordeel is dat je huis een goede opknapbeurt krijgt van een likje verf! Dus tijd om de muren te witten of zelfs een kek kleurtje te proberen. Is het toch niet naar je smaak? Dan doe je het toch gewoon opnieuw? Vliegen die quarantaine-kilo’s er zó af!

Auto wassen

Dit klusje is voornamelijk goed voor je schouders en hiermee verbrandt je gemiddeld 230 calorieën per uur! Het wordt dus tijd om je auto eens goed onder handen te nemen!

Garage of zolder opruimen

In de categorie ‘klusje die blijven liggen’ is de garage of zolder opruimen een hele goede. Je hoeft er waarschijnlijk niet vaak te komen, waardoor het de perfecte plek is om de resultaten van jouw koopdrang te verstoppen. Tijd om deze plek weer leefbaar te maken en eens goed op te ruimen. Dat is helemaal niet zo vervelend, want je verbrandt er maar liefst 320 calorieën per uur mee!

Tuinieren

Of de zomer er nou aan komt of het juist tijd is om de herfstbladeren op te harken, tuinieren is in ieder geval erg goed voor je lijf! Het is een divers klusje waarbij je meerdere spiergroepen traint. Tijdens een goede tuiniersessie verbrandt je gemiddeld 289 calorieën per uur! Het voordeel is dat je daarna lekker kan nagenieten van je work-out in een opruimde tuin. 

Twee vliegen in één klap

Geen fan van jezelf in de naad werken in de sportschool? Het hele leven is één grote work-out! Denk dus vanaf nu bij alle huishoudelijke klusjes die je voorheen het liefst ‘per ongeluk’ vergat: “Top, weer een gratis work-out!” Scheelt je namelijk ook weer een duur sportschool abonnement. Van het geld dat je bespaart kan je dan weer een mooie plant of andere accessoire voor in huis kopen! Of je trakteert jezelf op een lekker taartje, we don’t judge! 😉

Lees ook: Een nieuwe look in huis? Verdiep jezelf in de vele mogelijkheden van behang

Aanbevolen artikelen