De voordelen van een terrasoverkapping met glas

terrasoverkapping

Steeds meer mensen kiezen voor een terrasoverkapping met glas. Niet zo vreemd, want hierdoor kun je al vroeg in het voorjaar weer buiten zitten en je rekt het buitenleven in het naseizoen ook behoorlijk. Door die overkapping zit je namelijk voor een groot deel uit de wind en mocht het toch nog te koud zijn, dan kun je altijd een terrasverwarming aanzetten. Hieronder bespreken we de andere voordelen van een glazen terrasoverkapping.

Makkelijk schoon te maken

Een belangrijk voordeel van glazen overkappingen zijn dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Er kan wat aanslag op het glas komen als je er in de winter wat minder aandacht aan hebt besteed, maar dat gaat er met een emmer warm water met een sopje zo weer vanaf. Hierdoor blijft zo’n overkapping van glas zijn luxueuze uitstraling behouden, een ander voordeel van een dergelijke overkapping.

Geluidsdempend

Het glas van tegenwoordig is daarnaast ook nog eens erg geluidsdempend. Hierdoor verdwijnen omgevingsgeluiden voor een groot deel én je hoort de neerslag een stuk minder. Voor veel mensen was die neerslag vroeger een reden om geen glazen overkapping te nemen, omdat dit geluid oorverdovend kon zijn. Dat is nu dus grotendeels verdwenen.

Sterk en krasvrij

Naast het feit dat modern glas geluidsdempend is, is het ook veel sterker waardoor het veel langer mee gaat. Deze duurzaamheid is ook verbeterd doordat glas niet meer krasgevoelig is. Vroeger kraste glas erg makkelijk. In deze krassen kwam dan vuil, wat het glas dof maakte. Vooral voor een buitenhoek is dat erg vervelend. Met modern glas heb je daar dus geen last meer van.

Uitvoeringen en mogelijkheden

Glazen overkappingen zijn in meerdere uitvoeringen te koop. Zo kan een veranda uitgevoerd worden mét of zonder dakoverstek en met een voorgehangen dakgoot of geïntegreerde goot. Een vaak gekozen dakvorm is het lessenaarsdak, maar andere dakvormen zoals trapezium, zadeldak, en lessenaarsdak met verspringende wand of goot zijn ook mogelijk. Door al deze mogelijkheden kan je met een glazen overkapping flink wat extra ruimte creëren, waardoor tevens de woning in waarde toeneemt.

Verschillende soorten van gebruik

Een glazen overkapping kan je op verschillende manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken hem als terrasoverkapping, soms in combinatie met één of meerdere zijwanden. Je zit dan droog, uit de wind en de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan. Een andere mogelijkheid is om de overkapping als veranda te gebruiken. De extra ruimte die dan ontstaat kan je dan eventueel nog extra verwarmen of ventileren. Bij aanschaf van een overkapping is het aan te raden om te letten op de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je aanvankelijk nog niet zo’n behoefte aan een schuifpui of openslaande deuren, maar dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen.

Aanbevolen artikelen