Hoe kun je je slaapkamer industrieel inrichten?

industriele-slaapkamer-inrichten

Je slaapkamer industrieel inrichten

Al enkele jaren is een industriele inrichting een trend. Een industriele look is stoer en robuust en je hoeft niet op alle kleine details te letten. Vooralsnog was het vooral de woonkamer of keuken die aan de industriele trend onderhevig was. Maar je kunt het ook doortrekken naar een industriele slaapkamer. Je slaapkamer industrieel inrichten geeft ook de slaapkamer een robuust en stoer uiterlijk en je hoeft tegenwoordig niets aan luxe in te leveren. Een industrieel slaapkamer interieur kan net zo mooi en degelijk zijn, wanneer je een standaard slaapkamer inrichting hebt. Wel moet je bij een industriele slaapkamer inrichting met bepaalde eisen rekening houden.

Een industriele slaapkamer inrichting

Een slaapkamer industrieel inrichten begint met de basis en dat zijn de vloeren en de wanden. Eigenlijk hoeven deze zaken helemaal niet tot in de puntjes afgewerkt te worden. Dat is namelijk het kenmerk van een industrieel slaapkamer interieur. De muur bepaald voor het grootste gedeelte het karakter van een industriele slaapkamer. En dan vooral baksteen. Je kunt de oude wandbekleding verwijderen, maar als er geen bakstenen achter zitten, dan kun je steenstrips plaatsen. Wil je het gemakkelijk houden, kies dan voor behang met een baksteen motief. De vloer kan bestaan uit hout, maar ook uit beton. Heb je bijvoorbeeld al een houten vloer, dan kun je deze bijvoorbeeld een white wash look geven, zodat het gebruikt en versleten uitziet.

Stoere materialen

De industriele slaapkamer inrichting moet verder bestaan uit stoere industriele materialen. Zo kun je een metalen bed nemen. Als nachtkastjes neem je een metalen locker om de metalen look af af te maken. Hetzelfde kun je met een kledingkast doen. Een grote metalen kantoorkast of juist een grote locker. Metalen accessoires aan de muur maken het helemaal af.

Verlichting

De verlichting in een industriele slaapkamer inrichting is ook belangrijk. Stoffen lampenkapjes zijn dan uit den boze. In het midden van je slaapkamer hang je een grote metalen fabriekslamp. Je kunt het ook eenvoudiger aanpakken met alleen een stroomdraad uit het plafond naar beneden laten komen met een grote gloeilamp eraan. Lampenarmaturen die er modern uitzien of van kunststof zijn moet je niet gebruiken. Ook bedlampjes of wandlampjes zijn in stoer metaal te verkrijgen. Draden aan lampjes mogen in een industriele slaapkamer gewoon gezien worden.

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/528750812485279721/

https://nl.pinterest.com/pin/795518721653185829/

Aanbevolen artikelen