Moderne Italiaanse keukens

Moderne-Italiaanse-keukens

De Italianen lopen met design altijd voorop. Op het nu om mode gaat of om interieur, Italiaans design is niet voor niets razend populair. Zo ook de moderne Italiaanse keukens. Wanneer je online op keukenzaken zoekt, dan springen Italiaanse keukens er altijd weer uit door het design en de gebruikte materialen. Sommige Italiaanse design keukens zijn ultramodern, met vormen die we tot nu toe nog niet gewend waren in keukens. Maar aan de andere kant kunnen moderne Italiaanse keukens ook een zeer klassiek design hebben, waarbij je je in een grote eetkeuken waant met een hele grote Italiaanse familie om de tafel. Misschien dat dit ook wel moderne Italiaanse keukens kenmerkt: strak design, maar toch heel praktisch en degelijk.

Soorten materialen

Een belangrijk kenmerk bij Italiaanse design keukens is het gebruik van hoogwaardige en stijlvolle materialen. Hierbij kunnen verschillende materiaalsoorten gecombineerd worden. Ook in moderne Italiaanse keukens wordt hout niet geschuwd. In combinatie met kunststof in een fraai fijn design geeft dit de keuken een ultramodern uiterlijk. Voor een aanrecht in Italiaanse keukens wordt vaak beton gebruikt of composiet. Dit is degelijk materiaal, die tevens in allerlei kleuren te verkrijgen is. Moderne Italiaanse design keukens met graniet kunnen natuurlijk ook niet ontbreken, want dit wordt traditioneel in Italiaanse keukens gebruikt. Ook roestvrij staal, zoals de spoelbak en het spatscherm achter het fornuis horen in moderne Italiaanse keukens.

Details

Italianen hebben oog voor details. Niet voor niets bevatten moderne Italiaanse keukens dan ook veel details. Dit kan gaan om opbergvakken in de keukenkasten of een draaiplateau in een lade. Ook wordt er in moderne Italiaanse keukens tegenwoordig functionele verlichting gebruikt. Bijvoorbeeld bij het openen van een lade, waarbij LED verlichting automatisch aangaat, of subtiel weggewerkte verlichting rondom het kookeiland. Ronde vormen worden in moderne Italiaanse keukens niet geschuwd. Voor ons is dit nog ondenkbaar, want een keukenkastje, een aanrechtblad of een kookeiland hebben rechte vormen. Bij hypermoderne Italiaanse keukens niet meer. Daar heeft de keuken speelse ronde vormen, waarbij zelfs de keukenkastjes rond aflopen.

Klassieke Italiaanse keuken

Niet iedereen kan direct de moderne vormen van Italiaanse keukens aan. Dat hoeft ook niet, want een Italiaanse keuken kan ook heel klassiek zijn. Wel met degelijke materialen. Wanneer je een grote keuken hebt, dan moet de eettafel in een Italiaanse keuken centraal staan en helemaal bij de stijl van de keuken passen.

Afbeelding:

https://www.pinterest.com/pin/466122630177256621/

https://www.pinterest.com/pin/456482112207620633/

Aanbevolen artikelen