Toe aan een nieuw bed? Kies uit deze populaire soorten 

nieuw bed

Ben je toe aan een nieuw bed, maar vind je het moeilijk om het juiste bed te kiezen? In deze blog nemen wij je mee naar de meest populaire soorten van dit moment. Zo kan jij de benodigde bedden inspiratie opdoen en wordt het kiezen van een bed makkelijker.

Gemiddeld brengen we zo’n acht uur per nacht door in onze slaapkamer. Het kiezen van een goed bed is daarom nogal belangrijk Jouw keuze is afhankelijk van voor wie het bed is en van het budget dat je hebt. Gaat het om een kinderbed of om een bed voor jou en je partner? Hieronder vind je de meest populaire bedden van dit moment. Zo doe jij bedden inspiratie op. 

1. Een simpel bed met een stalen frame

Ga je het liefst voor een simpel, maar toch stevig bed met een stalen frame? Al jaren zijn bedden met een stalen frame populair onder beddengebruikers. Metalen bedden zijn in allerlei formaten te verkrijgen. Ook kunnen ze wel tegen een stootje, wat ook wel prettig is tijdens een eventuele verhuizing.

2. Hemelbed

In romantische films is vaak een hemelbed te zien. Een hemelbed geeft een extra veilig gevoel in de nacht dankzij de gordijntjes. Daarnaast kan je een hemelbed gemakkelijk voorzien van een klamboe, zodat je ’s nachts geen last hebt van muggen. Wil jij je ook graag een koning of een koningin voelen terwijl je slaapt? Kies dan voor een hemelbed. 

nieuw bed kopen

3. Stage bed met opbergruimte

Staat het bed straks op een kleine kamer of wil je graag extra opbergruimte creëren op de kinderkamer? Een stage bed is voorzien van een aantal handige opbergvakken en een opstapje. Perfect om extra dekens of andere belangrijke spullen in op te bergen. Dit bed lijkt op een podium, waardoor het stage bed perfect past in een kinderkamer met een muziekthema. 

4. De slaapbank voor logés

Een slaapbank is niet weg te denken in een klein appartement of in een studentenhuis. Overdag een bank, ’s nachts een bed. Krijg je regelmatig iemand over de vloer die blijft slapen, dan is de slaapbank een perfecte uitkomst. Gemakkelijk in en uit te klappen en ziet er vaak ook nog uit als een echte eyecatcher. 

5. Een houten bed

Ga je liever voor een bed met een landelijke uitstraling? Het houten bed is nog steeds ongekend populair, zoals bedden met een eikenhouten frame. Wil je een natuurlijke sfeer in de slaapkamer creëren en je in botanische sferen wanen, dan kan een houten bed zeker niet ontbreken.

6. Rotan bed

Terug van weggeweest: het rotan bed. Houd je van een vintage uitstraling en is rotan helemaal jouw ding? Een rotan bed zal in jouw vintage interieur zeker niet misstaan. Back to the 60’s! 

7. De boxspring

Last but not least: de boxspring. Wil je echt lekker slapen en vind je een goede nachtrust belangrijk? De boxspring bestaat uit drie delen en is voorzien van een topper. Vrijwel elke verkoper in een beddenwinkel zal je adviseren om, indien dit ook binnen het budget past, voor een boxspring te kiezen.

Aanbevolen artikelen