Hoe creëer je een wereldse woonkamer inrichting?

woonkamer-interieur

Een interieur zegt veel over wat voor soort persoon iemand is. Ben jij een echte avonturier en staat het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld hoog op jouw prioriteitenlijst, dan kan het fijn zijn om thuis te komen in een omgeving waar je wordt herinnert aan al die mooie momenten die je al hebt meegemaakt. Ben jij iets minder avonturistisch, maar kun je geen genoeg krijgen van andere culturen en wil je dat ook terug gaan zien in jouw interieur, dan zijn er genoeg leuke manieren om die ”wereldse” uitstraling terug te laten komen in jouw eigen huis!

De kracht van accessoires

Wie weet heb je al veel plekken van de wereld gezien en wordt het tijd om de gemaakte foto’s een plaats te geven in de woonkamer. Zo is een foto op hexagon bijvoorbeeld een leuke en makkelijke manier om dit te doen. Een andere creatieve manier om jouw liefde voor het reizen in het interieur te verwerken, is bijvoorbeeld door het ophangen van een wereldkaart schilderij. Er zijn veel verschillende soorten wereldkaart schilderijen te vinden in allerlei soorten stijlen die passen bij elk interieur. Zo kun je heerlijk blijven dromen over al die reizen die nog op het lijstje staan en straalt het ook die ”wereldse’ uitstraling uit, waar je naar opzoek bent.

Geef karakter aan je woonkamer

Door te werken met karakterstieke meubels kan je al snel een warme en exotische sfeer creëren in de woonkamer. Denk hierbij eens aan houten antieke kastjes of een van bamboo gemaakte tafel. Voor je het weet waan jij je elke dag even in het buitenland en dat in je eigen woonkamer!

Zoek en gij zult vinden

Er zijn genoeg winkels die mooie spullen verkopen en die ervoor gaan zorgen dat jij de perfecte woonkamer zal gaan creëren. Een andere leuke manier van het vinden van meubels is door ook eens een kijkje te nemen in tweedehands winkels, of op rommelmarkten. Vaak kun je hier hele unieke spullen vinden waar je een eigen verhaal bij kan verzinnen en die niet eens zo duur hoeven te zijn. Ga dus zeker op meerdere plekken kijken en richt op deze manier jouw perfecte woonkamer in!

Aanbevolen artikelen