Een kunstzinnige wanddecoratie: het plexiglas schilderij

plexiglas

Het nieuwste op het gebied van wanddecoratie is een plexiglas schilderij. De naam geeft al precies aan wat het is. Een afbeelding achter plexiglas waardoor een uniek kunstwerk ontstaat dat je telkens anders ervaart door de lichtspeling waardoor de afbeelding als het ware bijna tot leven komt. Plexiglas is niet van echt glas te onderscheiden maar kent wel een aantal belangrijke voordelen waardoor de toepassingsmogelijkheden een stuk groter en voor iedereen haalbaar zijn.

Hoe komt een plexiglas schilderij dat stand?

Bij een plexiglas schilderij wordt een afbeelding achter het plexiglas verlijmd. Daarachter wordt een witte laag geplaatst om de diepte en de kleuren van de afbeelding nog beter tot hun recht te laten komen. Om de briljantie toe te voegen wordt het afgewerkt met een zwarte laag. De combinatie van de hoogwaardige afdruk kwaliteit en haarscherpe weergave samen met de dikte van het plexiglas voegen een extra dimensie toe aan de foto. De dieptewerking in een afbeelding wordt versterkt en de kleuren zijn intenser dan ooit.

Een plexiglas schilderij heeft een bijzondere glans en levert bij elke verandering in het licht een ander beeld. Bij een zonnige dag heeft het schilderij een totaal andere uitstraling dan bij lamplicht of het koele middaglicht in de winter. Deze speling met licht bepaalt ook de beste plek om het plexiglas schilderij volledig tot zijn recht te laten komen. Wanneer je kiest voor een afbeelding van de natuur kan het mooi zijn de lichtval in een ruimte mee te laten tellen. Op die manier is de afbeelding nog levendiger dan het door de toepassing van het plexiglas al wordt.

De voordelen van een plexiglas schilderij ten opzichte van glas

Plexiglas kent een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van normaal glas. Zo is plexiglas beduidend lichter in gewicht waardoor het makkelijker op verschillende ondergronden te bevestigen is. Het is krasbestendig en een stukje van een hoekje afstoten wat bij echt glas nog wel eens voorkomt is niet aan de orde. Het is zelfs tot dertig keer sterker dan glas. Het plexiglas fungeert ook als een soort UV beschermer zodat de afbeelding niet verkleurt in het licht. Schoonmaken is ook eenvoudig, gewoon een doekje erover en klaar. Zonder kans op beschadigingen.

Unieke toepassingen

Bij het toepassen van een plexiglas schilderij als wanddecoratie haal je een uniek stuk kunst in huis. Een plexiglas schilderij zie je beslist niet iedere dag. Door de wisselende werking van het licht maakt het onderdeel uit van een interieur, of het nu de woonkamer, slaapkamer, een hal of een kantoor of andere bedrijfsruimte betreft. Het is verkrijgbaar is in verschillende maten maar wanneer je er plaats voor hebt is het de moeite waard eens een groot formaat plexiglas schilderij uit te proberen. Je geniet dan optimaal van de kleurintensiteit en dieptewerking, de haarscherpe weergave en briljantie van de afbeelding. Een landschap als bijvoorbeeld een bos of vergezicht krijgt een heel andere dimensie op groot formaat, net als het straatbeeld in een stad, een afbeelding van een dier of een abstracte weergave. Je gaat als het ware een andere wereld binnen.
Een plexiglas schilderij is een unieke wanddecoratie waar je bijna zo binnen stapt, veel levendiger wordt het niet.

Aanbevolen artikelen