Hoe kun je in jouw thuiskantoor optimaal van de ruimte gebruik maken?

thuiskantoor

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie is het werken op afstand enorm toegenomen. We verwachten dan ook dat bedrijven in de nabije toekomst overschakelen naar volledig thuiswerken of hybride stijlen. Werk jij vanuit huis? Misschien moet je daarom je thuis werkplek eens goed onder de loep nemen en ervan uitgaan dat deze iets meer permanent zou kunnen worden. Zo is er een groot verschil of je een werkeiland hebt of een wandbureau. Hier lees je hoe je een thuiskantoor ontwerpt met je behoeften, comfort en productiviteit in gedachten.

Bepaal je workflow

Het eerste waar je aan moet denken bij het uitzoeken van je thuiskantoor ontwerp, is hoe je de ruimte voornamelijk gebruikt, omdat dat de productiviteit het sterkst beïnvloedt. Ben je een architect of kunstenaar die een groot bureau nodig heeft om op te tekenen? Ben jij een minimalist die een strakke desktopcomputer heeft en geen andere kantooraccessoires? Ben jij iemand die een thuiskantoor dicht bij de keuken nodig heeft? Als je eenmaal hebt bepaald waar je je kantoor gaat neerzetten en wat voor soort meubilair je nodig hebt om het effectief te gebruiken, kun je uitzoeken hoe je dit het beste kunt indelen.

Zorg voor minder rommel

Het hebben van stapels papierwerk die elk oppervlak rommelig maken, is niet alleen een visuele afleiding, maar ook een mentale. Als je iemand bent die geneigd is rommel te maken, minimaliseer dan de oppervlakken en andere ruimtes die waarschijnlijk spullen ‘verzamelen.’ Kies in plaats daarvan voor een eenvoudige thuiskantoor lay-out die meer bevorderlijk is voor de productiviteit en minder snel afleidt.

Een flexibel thuiskantoor

Jouw behoeften als professional evolueren voortdurend, of je nu extra verantwoordelijkheden krijgt toegewezen in je huidige rol, gepromoveerd wordt naar een managementfunctie of een nieuwe baan aanneemt bij een heel ander bedrijf. Vanwege de vloeiende aard van het personeelsbestand, is het slim om een ​​flexibele thuiskantoor indeling te creëren die zich kan aanpassen aan jou en je werk. Flexibele ideeën voor een thuiskantoor zijn bijvoorbeeld het installeren van lichte, minimalistische meubels die gemakkelijk te herschikken zijn wanneer dat nodig is. Uiteindelijk wil je een thuiskantoor hebben dat ruimte biedt voor zowel beweging als flexibiliteit. Op die manier, als je iets niet leuk vindt aan je thuiskantoor, is het gemakkelijk genoeg om te veranderen zonder te investeren in een enorme verbouwing.

Voeg kantoor accenten toe die je inspireren

Hoe meer je geniet van je thuiskantoor, hoe groter de kans dat je er tijd doorbrengt. Als je een ruimte ontwerpt waar je blij van wordt, zul je productiever en gelukkiger zijn. Voeg familiefoto’s, originele kunst of andere handige kantooraccessoires toe om je kantoor een persoonlijk tintje te geven.

Zorg ervoor dat je thuiskantoor goed verlicht is

Als je niet over voldoende natuurlijk licht beschikt in je thuiskantoor, moet je ervoor zorgen dat het is uitgerust met de juiste verlichting. Afhankelijk van je opstelling, wil je misschien lampen in het plafond installeren die worden geaccentueerd door staande lampen, of misschien is de ruimte in plaats daarvan beter geschikt voor taakverlichting of bureaulampen.

Geef prioriteit aan comfort

Hoe comfortabeler je je in je thuiskantoor voelt, hoe kleiner de kans dat je wordt afgeleid. Daarom is een slim interieurontwerp zo belangrijk voor de productiviteit. Ervoor zorgen dat je een comfortabele bureaustoel hebt, idealiter een die ergonomisch is en niet bijdraagt ​​aan rugpijn na verloop van tijd, is essentieel voor je gezondheid en productiviteit. Het overwegen van een sta-bureau met een rubberen voetmat is een andere optie om zowel het comfort als de houding te verbeteren.

Aanbevolen artikelen