Een echte aanwinst voor de slaapkamer: een vloerkleed

vloerkleed-in-de-slaapkamer

Will je je slaapkamer op een sfeervolle manier inrichten? Dan ontkom je niet aan het vloerkleed. Het is dé sfeermaker in de slaapkamer, naast het bed zelf en eventueel meubilair natuurlijk. Vloerkleden kunnen ook behoorlijk wat ‘redden’ als de rest van je slaapkamer wat makkelijker door de style test is gekomen. Ze zorgen voor een belangrijke mate van warmte en helpen je contrast aan te brengen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een wollen vloerkleed.

Werk met contrasten

Contrast tussen de vloer en het kleed, net als van het kleed ten opzichte van het bed, zijn heel erg belangrijke elementen, die ervoor zorgen dat die onderdelen niet zomaar in elkaar overlopen. In plaats daarvan geef je ze de aandacht die ze verdienen, waardoor de uitstraling van de slaapkamer als geheel er heel erg op vooruit gaat en veel meer gaat spreken.

Laagpolig tapijt: gemakkelijker schoonhouden

Het is wel verstandig om bij de keuze van het vloerkleed rekening te houden met een paar handige tips. Zo is het voor de slaapkamer verstandig om te kiezen voor een laagpolig tapijt. Een hoogpolig tapijt heeft misschien een iets warmere uitstraling, maar is ook wat moeilijker schoon te houden. In de huiskamer is dat geen enkel probleem, maar als je bijvoorbeeld onder het bed moet stofzuigen, is dat met een hoogpolig tapijt een stuk moeilijker. Ook een laagpolig tapijt kan veel warmte toevoegen aan een slaapkamer.

Een donkere kleur bij een donker matras

Voor de kleur die je wilt kiezen, kun je het best kijken naar de combinatie van je matras, het bed en de vloer. Heb je een houten bed in een lichte kleur? Als je daarop een donker matras gebruikt ontstaat er een mooi contrast. Probeer bovendien een donkerdere kleur te nemen dan die van de vloer, als je een vloerkleed kiest. Op die manier benadruk je de donkere elementen, waardoor ook het bed ten opzichte van het matras er mooi uit zal zien. Jouw bed wordt dan een stralend middelpunt, terwijl het vloerkleed daar een belangrijke mate van warmte aan toevoegt.

Houten bed op het vloerkleed: de perfecte combinatie

Ben je op zoek naar zowel een vloerkleed als een nieuw bed? Denk dan eens aan een houten bed, omdat je daar ook veel keuze in hebt. Een oud eiken bed ziet er klassiek, en geleefd uit, terwijl een bed van steigerhout modern aanvoelt. Als je voor zowel een nieuw bed als voor een nieuw vloerkleed gaat, dan zijn de combinaties oneindig en kun je deze helemaal afstemmen op jouw wensen voor de slaapkamer.

Aanbevolen artikelen