Dit is de beste raambekleding voor de badkamer

raambekleding badkamer

De badkamer vraagt om speciale raambekleding. Dat is zeker het geval als de badkamer zich op de begane grond bevindt of het raam op een zodanige hoogte is aangebracht dat er kans is op inkijk. Dit is de beste raambekleding voor de badkamer:

Vochtbestendig

De beste raambekleding in de badkamer is vochtbestendig. Zo voorkom je dat er schimmel of meeldauw op het gordijn ontstaat. Houten jaloezieën en stoffen rolgordijnen die niet zijn behandeld met een speciale coating, vallen daarom af. Omdat hout en onbehandelde stof poreus zijn, kunnen deze materialen door vocht gaan schimmelen. Hout kan daarnaast kromtrekken of gaan rotten. Stof kan verkleuren en krimpen onder invloed van vocht.

Denk bij vochtbestendige materialen aan kunststof of aluminium jaloezieën en rolgordijnen van vinyl of polyester. Deze zijn ideaal om schimmel en meeldauw te voorkomen.

Ondoorschijnend

De beste raambekleding voor de badkamer schijnt niet door. Op deze manier heb je voldoende privacy, zodat iedereen zich in de badkamer op zijn gemak voelt. De beste privacy komt van jaloezieën die je helemaal kunt sluiten of van verduisterende rolgordijnen. Het nadeel is dat dan altijd het licht aan moet als je in de badkamer bent.

Lichtfiltering

Natuurlijk licht is heel prettig in een badkamer. Het kan de ruimte groter en helderder doen lijken, het aanbrengen van make-up of scheren vergemakkelijken en zelfs je stemming verbeteren. Lichtfilterende raambekleding laat natuurlijk licht binnen zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. Dat is ideaal in een badkamer. Je kunt op maat gemaakte rolgordijnen bestellen die licht filteren.

Toch stof?

Als je toch kiest voor stoffen raambekleding die niet is behandeld voor gebruik in een badkamer, laat dan de ventilator langere tijd draaien of zorg voor goede ventilatie als je in bad gaat of een douche neemt.

Aanbevolen artikelen