Zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een douchebak

douchebak

Als je op zoek gaat naar een nieuwe douchebak, zul je erachter komen dat het bepalen welke je moet nemen, niet zo makkelijk is als je denkt. Er is ontzettend veel keuze in materiaal, uitstraling en afmeting van douchebakken. Erg fijn natuurlijk, omdat je dan altijd een douchebak kunt vinden die past bij jouw wensen en stijl. Het maakt het echter ook moeilijk om tot die keuze te komen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen en je in de juiste richting te duwen.

Zorg dat je de juiste douchebak voor jouw badkamer vindt

De douchebak is een belangrijk onderdeel van de douche en tevens ook van de rest van de badkamer. Zonder douchebak zal het water niet op de juiste manier worden opgevangen, waar de rest van de ruimte last van kan hebben. Het is daarom belangrijk dat er voor een geschikte douchebak wordt gekozen. Hoewel een douchebak vooral erg functioneel is, wil je natuurlijk ook dat de douche er mooi uit blijft zien. Gelukkig kunnen degelijkheid en uitstraling tegenwoordig heel goed samen gaan. 

Let op het formaat

Het is natuurlijk belangrijk dat de douchebak ook daadwerkelijk voor jouw douche geschikt is. Let daarom goed op het formaat van de bak. Hoe groot is je douche? Wat heb je nodig om al het water op te vangen? De meest populaire douchebakmaten zijn 80×80 en 90×90. Dit zijn gemiddelde formaten. Wat opvalt is dat ze ook niet zo enorm groot zijn. Logisch ook, want de meeste badkamers in onze huidige woningen zijn niet al te groot. Door de overbevolking in ons land zien we dat woningen, en daarmee ook badkamers, steeds kleiner worden. De bovenstaande populaire maten passen dan ook prima bij een kleine douche en kleine badkamer. Heb je toch nog wat ruimte over aan de zijkanten? Dan kun je er ook voor kiezen om een iets groter mode.

De hoogte is belangrijk voor de uitstraling

Let tijdens het uitkiezen van de juiste afmetingen niet alleen op de lengte en de breedte, maar ook op de hoogte. Dit is namelijk het element wat de uitstraling van de douchebak bepaalt. In de huidige moderne badkamers zijn met name de slanke modellen zeer populair. Deze geven iedere douche een moderne, tijdloze uitstraling. Ze vallen minder op en werken toch nog het water op praktische wijze weg.

Verschillende materialen

Naast het formaat moet je ook kiezen uit talloze verschillende materialen. Kies je voor acryl of misschien composiet? Acryl is verreweg het meest gekozen materiaal voor douchebakken. Dit materiaal staat bekend om zijn ijzersterke karakter en is tegelijkertijd zo licht als een veertje. Acryl is een soort kunststof dat veerkrachtig is en een isolerend vermogen heeft. Kortom, het perfecte materiaal voor een douchebak. Het enige nadeel van acryl is dat deze niet kras- en slijtvast is. Hierdoor kan de bak na verloop van tijd beschadigd raken of wellicht wat doffer eruit gaan zien.

Aanbevolen artikelen