De populairste tuintrends van 2020

populairste-tuintrends-van-2020

Heb je plannen om de tuin herinrichten te gaan? Dan is het handig om te weten wat de populaire tuintrends van 2020 zijn. De huidige tuintrends zijn erg stijlvol, dus in elk geval maak je een goede keuze als je de tuin herinrichten gaat of deze gaat aanpassen. Maar wat zijn de grootste tuintrends van 2020 eigenlijk? Je leest er alles over in dit blog.

Teakhout als een van de grote tuintrends van 2020

Een van de meest populaire tuintrends van 2020 is het gebruik van natuurlijk ogend teakhouten tuinmeubilair. Teakhout staat in elke tuin goed: of je nu een moderne tuininrichting hebt of van een natuurlijke en romantische tuinstijl houdt. Teakhouten meubilair heeft als voordeel dat dit materiaal oersterk is, waardoor de kans op splijten van het hout minimaal is. Verder maakt teakhout de tuin een stuk gezelliger. Ten slotte is teakhout als een van de huidige tuintrends een goede keuze, omdat dit hout goed tegen het vochtige Nederlandse klimaat bestand is.

De-populairste-tuintrends-van-2020

Populaire tuinkleuren in 2020: groen en zwart

Mocht je tuinmeubels zoeken, stoelen, kussens voor je loungebank of plantenbakken, ga dan voor de varianten op de kleuren groen of zwart. Beide kleuren zijn dit jaar geliefd onder mensen die de tuin herinrichten. Zo kun je zwarte stenen bloempotten en plantenbakken in de tuin neerzetten. Of gaan voor een gezellig groengeverfd tuinbankje. Zorg er wel voor dat je niet teveel één kleur gebruikt, maar afwisselt. Donkergroen kun je het beste afwisselen met een lichte kleur als wit, terwijl zwart of wisselen met grijs een mooi effect geeft!

Een gezellig gedekte tuintafel brengt extra sfeer

Dit zijn niet lege tuintafels de norm, maar tuintafels die zijn opgevuld met bloembakjes, fraai serviesgoed of leuke accessoires. Sfeer en natuurpracht zijn twee toverwoorden die typerend zijn voor de tuintrends van 2020. Leg een mooi linnen tafelkleed over het tafelblad. Daarop kan je klassiek of juist modern serviesgoed uitstallen, in combinatie met een paar mooie donkergroene planten of een paar bloempotjes. Nog leuker wordt het als je grote ballonnen boven de tuintafel hangt (eventueel aan en lang koord) en die als tafelverlichting gebruikt.

Kies voor een mix van stoelen

Een leuke, losse en verrassende sfeer creëren behoort ook tot de populaire tuintrends van 2020. Zorg voor een afwisseling qua stoelen. Zo kun je een zwarte of witte stoel afwisselen met een roeten stoel of een groengeverfde houten ligbank. Laat je fantasie zijn gang gaan en mix er lekker op los!

Aanbevolen artikelen