Waarom je een tuinhuis moet hebben en de verschillende typen op een rijtje

tuinhuis

Tuinhuizen zijn in Nederland al sinds jaar en dag populair. Een tuinhuis levert dan ook behoorlijk wat voordelen op, dus het is niet zo gek dat zoveel mensen er één in de tuin hebben. Er is tegenwoordig een enorme verscheidenheid in het aanbod van tuinhuizen. Zo zijn er standaard pakketten te koop, maar kun je ook kiezen voor een tuinhuis op maat, of juist ga je kijken naar goedkope tuinhuisjes. Wil je weten wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan verder voor een overzicht.

Meer ruimte zorgt voor meer mogelijkheden

Natuurlijk zijn ruime tuinhuizen ook perfect te gebruiken als berging, maar meer ruimte biedt ook meer mogelijkheden. Zo zijn ze prima in te richten als gezellige tuinkamer om droog in de luwte van je tuin te kunnen genieten. Een ruim tuinhuis biedt daarnaast nog andere mogelijkheden. Zo kun je hem net zo goed inrichten als werkplek, tuinkantoor of hobbykamer om ongestoord je ding te kunnen doen. Je kunt er zelfs een heel gastenverblijf van maken.

Compacte tuinhuizen

Afhankelijk van het formaat is een tuinhuis op meerdere manieren te gebruiken. Compacte tuinhuizen zijn er voornamelijk als berging. Zo’n tuinhuis vormt een prima onderkomen voor bijvoorbeeld je fiets, tuingereedschap of grasmaaier. Op deze manier staan je spullen altijd veilig achter slot en grendel en zijn ze bovendien beschermd tegen vocht zoals regen of sneeuw. Een prima investering dus voor de krappere tuin, zo’n compact tuinhuisje. 

Verschillende materialen

Tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Meest gebruikte zijn hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voordelen. Houten tuinhuizen dragen bij aan een warme uitstraling en geven je tuin een natuurlijke look. Dergelijke tuinhuizen vergen echter wel meer onderhoud. Metalen tuinhuizen komen vaak goed tot hun recht in de moderne tuin. Bovendien vallen deuren en ramen altijd goed in het slot, aangezien metaal niet krimpt of uitzet onder invloed van verschillende temperaturen.

Kunststof tuinhuizen

Kunststof tuinhuizen zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Hier heb je amper omkijken naar. Bovendien beschikt het kunststof vaak over een mooie houtnerf, zodat ze dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als houten tuinhuizen. Ze zijn daarnaast snel en eenvoudig op te bouwen.

Tuinhuis met overkapping

Naast alleen een tuinhuis, is het ook mogelijk om te investeren in een tuinhuis dat voorzien is van een overkapping. Deze tuinhuizen bieden je nog meer voordelen. Zo is de ruimte onder de overkapping prima geschikt voor de inrichting van een gezellig terras en profiteer je optimaal van een droge plek om van je tuin te genieten.

Aanbevolen artikelen