De voordelen van een douche cabine op een rijtje

douchecabines

Wanneer de douche aan een renovatie toe is of je hebt plannen om de badkamer aan te pakken, dan ga je natuurlijk voor een badkamer die lekker eigentijds is en voorzien is van de nieuwste snufjes. Een eigentijdse en comfortabele douche cabine mag hierbij, naast onder meer strak badkamermeubilair en goede verlichting, niet ontbreken. Maar wat zijn de voordelen van een douchecabine in de badkamer laten inbouwen? Welke mogelijkheden zijn er op dit gebied allemaal? Je leest het in dit blog over de belangrijkste pluspunten van een douche cabine.

Eigen keuze waar de douche cabine geplaatst wordt

Een voordeel van douchecabines is dat je qua plaatsing erg flexibel bent. Je bepaalt zelf waar de douche cabine in de badkamer wordt geplaatst. Dat kan met een douchecabine op elke plek die je je maar wenst. Kortom: de klant is in dit opzicht écht koning.

Een alles-in-één oplossing

Een aantrekkelijk voordeel van een douche cabine is dat je deze als totaalpakket kunt aanschaffen. Je hebt hiermee direct een alles-in-één oplossing, te weten: een douchebak, maar ook het type deuren (of eventueel een inloopdouche zonder deuren) en het type doucheslang en douchekop kun je, als je dat wenst, compleet als pakket aanschaffen.

De douche blijft veel droger en schoner

Een van de grootste voordelen van een douche cabine is het praktisch gemak. Douchecabines zorgen ervoor dat de badkamer rond de douche droog en spatvrij blijft. Hierdoor blijft het een stuk schoner in de douche en hoef je na een douchebeurt niet de hele badkamer af te drogen en/of schoon te maken. Dat is niet alleen lekker hygiënisch, maar scheelt je ook een hoop tijd en frustratie.

Een douche cabine is eenvoudig schoon te houden

Het schoonmaken én schoonhouden van een douchecabine is gelukkig niet zo ingewikkeld. Het materiaal van de douchecabine, of het nu echt glas is of namaakglas, is namelijk van een speciale coating voorzien, die gemakkelijk afneembaar is. Hierdoor kan de cabine snel en goed gereinigd en droog gemaakt worden, na een douchebeurt of tijdens de grote wekelijkse schoonmaak van het sanitair. Zo simpel is het!

Er is veel keuze aan stijlen, soorten en modellen

Ten slotte is het prettige aan een douche cabine het gegeven dat er veel te kiezen valt. Houd je van romantisch, modern of juist van landelijk of Scandinavisch? Geen probleem: jouw favoriete douchecabine ga je zonder twijfel vinden!

Aanbevolen artikelen