De elektrische sfeerhaard

elektrische-sfeerhaard

De eigen haard is goud waard, luidt het Nederlandse spreekwoord. De openhaard is sinds lange tijd de ultieme sfeermaker in huis. De gedachten aan de koude wintermaanden met het hele gezin rond de haard zal bij menig persoon een warm gevoel teweeg brengen. Buiten dat een haard warmte afgeeft, geeft deze ook een gevoel van warmte in mensen en daarmee saamhorigheid. Het is het centrum van het huis en misschien wel een van de belangrijkste plekken van het huis. Toch zie je met de sloop van oude huizen dat de haard verdwijnt uit het Nederlandse huis en dat is zonde. Maar er is een vervanging voor de authentieke haard: de elektrische sfeerhaard.

Wat is een elektrische sfeerhaard?

De sfeerhaard is een accessoire van in het huis welke steeds meer populariteit vergaard. Doordat weinig huizen tegenwoordig nog een rookkanaal hebben is de elektrische sfeerhaard het alternatief voor de haard. Dit alternatief doet weinig onder voor zijn houtblokken slurpende broertje. Hij is ten eerste makkelijk in het gebruik. Hij hoeft alleen aangesloten te worden op een stopcontact en hij is klaar om te branden. Doordat hij op elk moment aan en uit kan is hij nagenoeg ongevaarlijk. En dit is wel anders met de echte openhaard, waar met hout en vuur redelijk wat gevaar komt kijken. Aangezien u niet de hele tijd de haard aan moet houden, kunt u rustig op de bank kruipen en genieten van een goed glas en een boek. Met de verbetering van de sfeerhaarden zijn er nu haarden op de markt die een zeer realistisch vuur hebben. Het lijkt alsof het hout echt brand en het hout lijkt bij sommigen zelfs te roken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat een sfeerhaard er raar uitziet.

Verschillende soorten

De elektrische sfeerhaard komt in verschillende vormen. Zo bestaat er een ingebouwde versie die wat weg heeft van de open haard die we allemaal zo kennen. Ook zijn er vrijstaande haarden die u als een soort vuurkorf in het huis kan zetten. Verder zijn er ook doorkijkhaarden die het mogelijk maken om een haard in het midden van bijvoorbeeld de woonkamer te maken. Met verschillende modellen is er voor ieder wat wils en kan iedereen de gezelligheid van een brandende haard in huis halen.

Aanbevolen artikelen