De leukste ideeën voor creatief behang

behang-goedkoop

Veel slaapkamers in Nederland zijn qua behang eigenlijk erg saai en voorspelbaar. En dat terwijl de slaapkamer de plek bij uitstek is om lekker tot rust te komen. En ook is het een plek waar je qua tijd ongeveer een derde van je leven doorbrengt. Daarom mag er best wel meer aandacht besteed worden aan het behang in de gemiddelde Nederlandse slaapkamer. Pak gewoon een keer origineel uit door decoratief behang, zoals bloemen behang of behang met speciale patronen, te gebruiken. Op dit gebied zijn er eigenlijk tal van mogelijkheden om lekker creatief te zijn. Hieronder hebben we de leukste ideeën verzameld om jouw slaapkamer qua behang een opfrisbeurt te geven!

Behang met bloemmotieven

We noemden het net al als voorbeeld: bloemen behang is momenteel een van de trends qua slaapkamerbehang. Wil je de slaapkamer wat vrolijker en aantrekkelijker maken, dan kan dit perfect met een behang met leuke kleurige bloemen. En dat hoeven echt niet alleen maar felle primaire kleuren als geel of rood te zijn. Qua bloemen behang is er vandaag de dag zowel online als in fysieke behangwinkels veel keuze. Zo kun je niet alleen kiezen uit tal van kleuren, maar ook uit grote of juist kleine bloemmotieven. Doe vooral veel online inspiratie op en laat je verrassen door de talloze mogelijkheden die bloemenbehang te bieden heeft.

Geometrisch behang voor kinderkamers

Een populaire behangvariant is ook geometrisch behang. Het egale, eenkleurige behang heeft een beetje afgedaan en wordt steeds vaker ingewisseld voor behang met geometrische vormen en figuren. Zeker in kinderkamers is dit type behang de laatste tijd populair geworden. Geometrisch behang zorgt voor een veilig en rustgevend gevoel, waar met name jonge kinderen baat bij hebben. Geometrische vormen geven kinderen daarbij inspiratie en zijn nooit saai om te zien.

Behang met reliëf

Verder noemen we als behangidee nog reliëf behang. Dit is behang wat op bepaalde plekken verdikt is en daardoor een meer ruimtelijk gevoel creëert.

Fotobehang: eindeloze mogelijkheden

Fotobehang is ten slotte ook een gave manier om jouw slaapkamer of dat van je kinderen wat persoonlijker en levendiger te maken. Zo kun je kiezen voor fotobehang met mooie bergen, bossen of parelwitte stranden erop. Op die manier kun je vrij eenvoudig de natuur en het zomergevoel in huis halen. Met name als je wakker wordt, is het heerlijk als je uitkijkt op een mooi fotobehang dat geïnspireerd is op rustgevende natuurpracht. Fijn is daarbij dat er qua ontwerp eindeloze mogelijkheden zijn!            

Aanbevolen artikelen