De laatste domotica aanbiedingen en de voordelen op financieel vlak

domotica

De populariteit in Nederland voor domotica groeit gestaag. Domotica is een klein onderdeel van smart home. Als dit woord nog geen belletje doet rinkelen. Een smart home staat synoniem voor verschillende huishoudelijke toestellen die samen in een bepaald systeem worden gebouwd. Om enkele schoolvoorbeelden op te noemen. Denk maar aan rolgordijnen die naar beneden gaan als je niet thuis bent of een thermostaat met een hogere temperatuur als je bijna thuis bent van je werk. Deze smart home oplossingen zijn aan een steile opmars bezig en zijn een van de nieuwste trends. Ook energieleveranciers springen hier met mooie aanbiedingen op in. Bij deze smart home energie aanbiedingen krijg je bij het afsluiten van een contract met energieleverancier bijvoorbeeld een slimme thermostaat of een tablet cadeau om jouw smart home mee te kunnen bedienen. 

Een smart home: hoe begin je er aan?

Wil je meer controle houden over huishoudelijke apparaten in je woning of wil je de stijgende energieprijzen een halt toeroepen? Dan bestaat nu de mogelijkheid om een eigen smart home op touw te zetten. In het merendeel van de gevallen heb je wel een zogenaamde bridge of hub nodig waar je alle ‘slimme’ apparatuur op aansluit. Dit is mogelijk door gebruik te maken van platforms zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa of Google Assistant. We zetten deze smart home energie mogelijkheden even op een rijtje.

#1. Besparen van energie dankzij smart home apps

Met de steeds maar hogere energieprijzen in het achterhoofd, zijn energie apps de dag van vandaag razend populair. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zo kunnen sommige energie apps worden aangestuurd door een slimme thermostaat. Heel veel apps houden ook het verbruik bij of zorgen voor enkele tips hoe je kunt bezuinigen op energie. Andere energie apps vergelijken het verbruik met andere huishoudens. De mogelijkheden zijn haast eindeloos die ter beschikking staan. Het is uiterst geschikt als je wil bezuinigen op de energiefactuur.

#2. Besparen op de verlichting in huis

Slimme verlichting is al verschillende jaren het pronkjuweel van een smart home. Met de slimme verlichting kan je de verlichting per lokaal gebied regelen. Vrij vertaald heb je de mogelijkheid om bepaalde ruimtes of kamers apart te verlichten. Een toepassing die slag om slinger wordt gebruikt is dat je het licht bij zonsopgang rustig laat opkomen of het uitzetten van de verlichting in de slaapkamer ruimte. Op beide manieren geniet je van een betere slaaprust. Het bedienen van een slimme verlichting gebeurt tegenwoordig spraak gestuurd via Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit.

#3. Gebruik maken van een slimme zonwering of raamdecoratie

Een veel voorkomende toepassing is het gebruik van een slimme zonwering, screens, rolluiken, duo rolgordijnen of andere raamdecoratie. Een elektrisch zonweringsysteem verbind je heel makkelijk aan je smart home. Via deze gebruikswijze heb je de mogelijkheid om op afstand de zonwering naar beneden of naar boven te laten komen. In de praktijk betekent dit dat je dit helemaal op afstand kunt automatiseren en aansturen. Dit kan ook helemaal spraak gestuurd worden gedaan. Deze toepassing is ook mogelijk voor rolluiken of andere decoratie aan de ramen. Dit komt het veiligheidsgevoel en comfort alleen maar ten goede.

Aanbevolen artikelen