De mooiste planten om jouw huis gezellig mee te maken

groene kamerplanten

Groene kamerplanten staan mooi bij zo goed als alle interieurstijlen, daar kan iedereen het over eens zijn. In dit blog willen wij graag met je bespreken hoe je je huis en voornamelijk ook je woonkamer gezellig kunt maken met groene kamerplanten. Lees je eventjes mee?

Fleur ongezellige hoekjes in je woonkamer en huis op

Wie heeft er nou geen kamerplanten in zijn woonkamer staan? Meestal staan ze op de de geijkte plek, namelijk in de vensterbank. Maar neem nou bijvoorbeeld de Calathea plant. Deze kan met zeer weinig licht prima ‘uit de voeten’. Je vensterbank planten verdwijnen ’s avonds achter het gordijn maar de Calathea is uitermate geschikt om de wat donkere, minder gezellige hoekjes in je woonkamer mee op te fleuren. Dat maakt je woonkamer in 1 stuk enorm veel gezelliger.

Er zijn naast de Calathea wel veel meer groene kamerplanten op te noemen die het goed doen op plekjes waar minder zonlicht terechtkomt maar wij noemen juist graag de Calathea omdat deze betoverend mooie bladeren heeft. De nerven op het blad lijken wel met verf door een kunstenaars aangebracht en dan overdrijven wij niet!
Dus onze eerste tip is: Schaf planten aan die goed tegen weinig zonlicht kunnen en fleur daarmee minder gezellige, donkere hoekjes van je woonkamer op (of natuurlijk ook andere plekjes in je huis).

Benut minder voor de hand liggende ruimte

Onze tweede tip is ook iets waar je in eerste instantie misschien niet gelijk aan gedacht had: probeer ruimte te benutten die niet een twee drie voor de hand liggend is. Hangplanten zijn bij uitstek dé groene kamerplanten om ruimte te benutten die je anders niet zou benutten voor planten. Bovendien staat zo’n hangplant (of 2!) heel gezellig. Een enorm leuke hangplant die wij noemenswaardig vinden is de Maranta. Dit is een makkelijke plant, want ook deze heeft vrij weinig zonlicht nodig om het goed te doen. Daarom sluit de Maranta goed aan bij onze bovengenoemde tip dat je er ook prima minder gezellige donkere plekjes in je huis gezelliger kunt maken met deze plant. Een absolute aanrader volgens ons!

Tot slot

Hopelijk hebben deze 2 interessante tips je geholpen om wat inspiratie op te doen als het gaat om je huis wat gezelliger te krijgen met behulp van groene kamerplanten. De Calathea en de Maranta zijn als het ware de keuze van de redactie, maar er zijn veel meer kamerplanten te vinden die met weinig zonlicht af kunnen en ook zijn er meer hangplanten dan alleen de Maranta die makkelijk zijn in onderhoud. Wij wensen je in ieder geval veel plezier met het opfleuren van je huis!

Aanbevolen artikelen