4 redenen waarom je beter kunt kiezen voor slimme kerstverlichting

Nog een maandje en dan begint de gezellige decembermaand alweer. Misschien ben je, net als wij, al aan het fantaseren over de kerstboom en welke kleuren je dit jaar wilt gaan gebruiken. Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit jaar kun je de kerstboom nóg magischer maken! Met slimme kerstverlichting kun je namelijk veel meer kanten op en maak je je kerstboom en de rest van je huis unieker dan ooit. Lees snel verder om de andere voordelen van slimme kerstverlichting te ontdekken. 

1. Relaxed de kerst door

Slimme verlichting is te besturen via een app op je telefoon of tablet. Hierdoor kun je de lampen bedienen vanaf een afstand, maar ook vooraf timers, schema’s en scènes instellen. Ook kun je zorgen dat je lampen communiceren met de andere slimme apparaten in je huis. 

Je slimme kerstverlichting zet je dus ook aan vanuit je luie stoel. Bovendien schakel je bijvoorbeeld je kerstboomverlichting in als je naar huis gaat rijden, zodat je thuis komt in een gezellig verlicht huis, en zorg je er met een schema voor dat de kerstverlichting altijd brandt als je uit bed komt of uitschakelt als je gaat slapen. Zo hoef je je daar niet ook nog druk om te maken tijdens de kerstperiode. Geen zin om een heleboel nieuwe slimme kerstlampen aan te schaffen die je op 2 januari toch weer allemaal kunt opbergen? Slimme stekkers zijn een goedkope oplossing om je huidige kerstverlichting slim te maken én kun je nadien gebruiken voor je andere lampen.

2. Altijd de juiste kerstsfeer

Via de app kun je je kerstverlichting helemaal aanpassen aan je wensen. Zo is de kerstverlichting bijna altijd dimbaar en beschikbaar in meer dan één miljoen kleuren. Wat ook handig is, is dat je de kleuren steeds kunt veranderen. Daardoor heb je de ene dag een knalroze kerstboom, maar kun je hem de volgende dag weer traditioneel rood en groen maken. 

Twinkly kerstverlichting is helemaal makkelijk te personaliseren. De app van Twinkly maakt het namelijk mogelijk om een foto te maken van je kerstboom, waarna je per lampje precies kunt bepalen wat voor licht je wilt. Zo kun je ook animaties laten afspelen, elk lampje een geheel andere kleur geven of een smiley op je kerstboom laten verschijnen. Zo’n unieke boom had je nog nooit!

3. Besparen op de kosten

De kerstmaand is misschien wel een van de duurste maanden van het jaar. Gelukkig kun je met je slimme kerstverlichting geld besparen. Natuurlijk is de investering in bijvoorbeeld het nieuwste van het nieuwste Twinkly kerstverlichting, niet goedkoop. Maar deze kosten verdien je zeker terug. Hoe dan? Bijvoorbeeld omdat je je lampen nooit meer per ongeluk aan laat staan. De op afstand bedienbare app maakt het mogelijk om overal te checken of je de lampen bent vergeten uit te doen, of je nu bij de buren bent of bij tante Truus aan de andere kant van het land. Dan zet je de verlichting met een vingerklik gewoon weer uit. Ook de vooraf ingestelde lichtschema’s kunnen ervoor zorgen dat de lampen nooit onnodig branden. Bovendien heb je dankzij de dimbare functies altijd de mogelijkheid om de lampen minder fel te laten branden, wat minder energie kost. Al met al zorgt slimme verlichting er dus gemiddeld genomen voor dat je energierekening wat lager uitvalt, wat altijd een voordeel is in de dure decembermaand.

4. Veilig naar een kerstfeestje 

Kerst betekent kerstfeestjes en -etentjes. Helaas vieren inbrekers niet altijd kerst, maar proberen ze in die periode juist hun slag te slaan. Durf je je huis bijna niet onbeveiligd achter te laten? Met slimme kerstverlichting kan dit gelukkig wel. Hiermee wek je de indruk dat je thuis bent, terwijl je je gewoon aan het volproppen bent in een restaurant. De lampen zet je dan als het donker wordt vanaf je telefoon aan, zodat de inbreker wel drie keer nadenkt of hij hier naar binnen wilt gaan. 

Met slimme kerstverlichting, bijvoorbeeld de Twinkly kerstverlichting, kun je deze kerst nóg meer genieten. Je bespaart op de kosten, hebt de leukste kerstboom van iedereen en maakt minder kans om thuis te komen in een huis waar is ingebroken. Wees dus slim en ga dit jaar voor slimme kerstverlichting!

Aanbevolen artikelen