Hoe kun je iemand het best verzorgen terwijl ze op zichzelf wonen?

luxe-mantelzorgwoning

Je moeder is een bikkel, maar de laatste jaren begint het ook voor haar steeds moeilijker om al haar zaken geregeld te krijgen. Ze woont nog op zichzelf, maar haar appartement is op drie hoog en er is geen lift. Het wordt iedere keer moeilijker voor haar om de trap op te komen met haar 83 jaar, laat staan als ze boodschappen heeft gedaan en met een tas omhoog moet. 

Ze wil er niets van weten om naar een verzorgingstehuis te gaan, maar ze is zich er ook steeds meer van bewust dat het niet mogelijk is om nog veel langer alleen in haar appartement te blijven. Thuiszorg vindt je moeder helemaal niet pretting en permanent bij een van de kinderen in huis is volgens haar ook geen optie, want ondanks haar leeftijd, wil ze gewoon haar eigen ding kunnen blijven doen. 

De luxe mantelzorgwoning: een oplossing bij uitstek

Na de nodige gesprekken met de rest van de familie heb je uiteindelijk een voorstel voor je moeder, waar je haar erg blij mee zult maken. Omdat je landelijk woont heb je de nodige ruimte aanwezig, dus je wilt je moeder voorstellen om haar haar eigen plek te geven, bij jou op het terrein, maar toch zelfstandig, in haar eigen luxe mantelzorgwoning

Voorzien van een eigen deur, een woon- en slaapkamer, sanitair en natuurlijk een keuken, kan een luxe mantelzorgwoning precies zijn wat je moeder nodig heeft. Een mantelzorgwoning moet wettelijk gelijkvloers zijn, dus geen problemen meer met onnodige trappen. Het is de ideale oplossing, zowel voor degene die zorg nodig heeft als voor degene die de zorg verleent. Een eigen woning voor je moeder, bij jou letterlijk om de hoek. 

Tegenwoordig kunnen mantelzorgwoningen ook op maat gemaakt worden. Met behulp van dubbele beglazing, centrale verwarming en extra isolatie is het daarnaast ook mogelijk om in een mantelzorgwoning het hele jaar door comfortabel te bewonen. Je moeder kan zo gewoon haar eigen gang gaan en haar onafhankelijkheid bewaren, terwijl ze bij jou om de hoek woont en je makkelijk kan bereiken wanneer ze je nodig heeft.

Aanbevolen artikelen