De badkamertrends van 2018

betonstuc-in-de-badkamer

De badkamer is misschien wel één van de meest onderschatte kamers van de woning. Als het gaat om interieur denken we immers al snel aan de woonkamer of de slaapkamer, maar aan het eind van de dag spenderen we toch ook best veel tijd in de badkamer. Daar een paar leuke toevoegingen aan doen kan een extra meerwaarde betekenen en ervoor zorgen dat je de dag goed begint! Maar wat zijn nu de badkamertrends van 2018?

Een streepje groen

Het is al een aantal jaren een trend om zo groen mogelijk te denken en ook in de badkamer is dat volledig doorgebroken. Met de natuur als inspiratiebron zijn natuurlijke materialen hotter dan ooit. Denk dan bijvoorbeeld aan de incorporatie van organische materialen als riet, hout en nog vele anderen. Een typisch voorbeeld hiervan is een stenen wasbak als leuk alternatief voor een klassiek model.

De kleuren van het moment

Een belangrijk deel van elke trend zijn de kleuren waarmee je echt scoort.  De kleuren die horen bij de badkamertrends van 2018 zijn grijs en blauw. Meubels voor in de badkamer in deze kleuren zijn dan ook helemaal hot. Deze koude en klassevolle kleuren lijken op het eerste zicht misschien saai, maar niets is minder waar. Kies voor de juiste tint en je brengt net een luxueuze en klassevolle tint aan in jouw badkamer.

Nog wat meer groen

Naast organische materialen zijn ook planten in huis echte favorieten geworden. Planten in de badkamer? Dat kan perfect. Zet bijvoorbeeld een klein plantje op de badrand of richt een “groene” wasbak in waar enkele grotere exemplaren terug te vinden zijn. Zo sta je elke dag tussen het groen op en bovendien zijn planten geknipt om bacteriën en schimmels te bestrijden.

Kies voor koper

Koper was ontzettend hot in de jaren ’70, maar maakt nu weer zijn opwachting in de badkamertrends van 2018. Dit stijlvolle materiaal past als gegoten bij marmer en zorgt voor een elegante touch in de ruimte.

Geometrische vormen

Geometrische vormen zijn een stijlelement waar je echte alle kanten mee uit kunt. Kies bijvoorbeeld voor veelkleurige vlakken om een beetje kleur in de ruimte te brengen of een dynamisch patroon in een effen kleuren. Er zijn tal van opties aan geometrische patronen die decoratief en opvallend zijn.

Aanbevolen artikelen