Meer uit je tuin halen doe je zo!

onderhoudsarme-tuin

Het inrichten van een woning mag gerust wat tijd kosten. De mogelijkheden en opties maken het een leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Maar wanneer het om de tuin gaat, blijft de aandacht vaak een beetje achter. Dat is jammer, want dankzij schuttingen kun je meer uit je tuin halen en daardoor meer woonruimte creëren.

Schuttingen maken de tuin privé

Een schutting is de manier om meer gebruik te maken van de tuin. Allereerst omdat er op die manier veel minder wind door de tuin komt. Het wordt aangenamer om in de tuin te zitten. Daarnaast is het een groot voordeel dat een schutting zorgt voor schaduw. Handig om even uit de zon te zitten én praktisch voor de planten die niet altijd in de volle zon moeten staan. Een schutting kopen is daarnaast ideaal wanneer je meer privacy in de tuin wilt hebben. Niet iedereen hoeft immers te zien wat je in de tuin doet, toch?

De tuin bij de woning aantrekken

Heb je net even iets minder ruimte in huis en wil je meer ruimte creëren? Overweeg dan eens het plaatsen van een schuifpui of openslaande deuren naar de tuin. Door een overkapping te maken aan de achterzijde van het huis, creëer je direct extra zitruimte (ook wanneer het regent). Je kunt hier nóg meer gebruik van maken door terrasverwarming aan te schaffen. Ook zonder terrasverwarming is het een praktische investering omdat je direct meer oppervlakte creëert waar gezeten, gegeten en ontspannen kan worden. Zeker wanneer je ook kiest voor schuttingen die er écht een privéruimte van maken.

De oplossing voor kleine en grotere woningen

Maak je optimaal gebruik van de woonoppervlakte in huis en wil je graag uitbreiden? Kijk dan eens naar de tuin. Een schutting kopen is een geweldige eerste stap. Een overkapping erbij zorgt ervoor dat je heel het jaar door in de tuin kunt zitten, kunt barbecueën en kunt genieten van het lekkere weer. Daarnaast is het dé manier om meer ruimte te maken voor een groter gezin. Zo wordt de tuin niet alleen de plek waar je planten neerzet en grasmaait, het wordt echt onderdeel van je woonoppervlak dankzij schuttingen en dat is een praktische manier van inrichten!

Aanbevolen artikelen