5 tips om je trap te pimpen!

inspiratie-om-trap-te-pimpen

Ons interieur is belangrijk voor ons. Het maakt onze woning gezellig en zorgt ook dat we even echt tot rust kunnen komen na een drukke dag. Het is dan ook niet gek dat we het belangrijk vinden om dit op orde te hebben. Een van die plekken in huis waar we veel mee te maken hebben is de trap. Hoe kun je nu zorgen dat je trap een eyecatcher wordt?Veel mensen zijn dan ook op zoek naar inspiratie om trap te pimpen. Hier vind je daarom 5 tips om je trap te pimpen!

Tip 1: Een complementaire toevoeging

In veel huizen vindt met een houten trap. Deze zit vaak in een basis verflaag en verder niets.
Het is steeds populairder om je trap een spetterende kleur te geven die aansluit bij de kleuren in je woning. Kies hierbij niet voor de hoofdkleur, bijvoorbeeld groen, maar voor een van je accentkleuren. Zorg dat deze accentkleuren altijd complementair zijn aan je hoofdkleur. Dit zorgt namelijk dat je trap er echt uitspringt en letterlijk een toevoeging is aan je interieur.

Tip 2: Creativiteit voorop

Vraag jij je weleens af: hoe kn ik mijn trap leuker maken ? Zoek je hier een creatieve oplossing voor die jouw trap een echte eyecatcher maakt? Kies dan om je kinderen de trap te laten schilderen. Geef ze een aantal kleuren verf en geef ieder kind een aantal treden. Hierdoor zul je een wirwar aan kleuren en patronen terugvinden op de trap die deze helemaal tot leven brengen. Daarnaast is het voor de kinderen ongelooflijk leuk om te doen!

tips-om-je-trap-te-pimpen

Tip 3: Kies voor een loper

Wil je jouw trap op een chique manier aankleden? Kies dan voor een loper die over het midden van de trap naar boven loopt. Een loper kan op allerlei manieren worden besteld en in de meeste gevallen kun je deze zelf plaatsen. Het is een snelle manier om jouw trap een stuk chiquer te maken.

Tip 4: Pimp de muur!

soms komt de inspiratie om trap te pimpen niet van de trap zelf. Het kan zijn dat je moet kiezen om de muur naast de trap te schilderen of te behangen! Er zijn ongelooflijk veel leuke prenten en kleuren die je kunt gebruiken om je muur mooier te maken. Heb je bijvoorbeeld een witte trap? Kies dan eens om de muur taupe te schilderen.

Tip 5: Tegels

Hoe kn ik mijn trap leuker maken? Houd je niet van verfkleuren of behang? Kies dan voor tegels! Ja, je kunt je trap gewoon betegelen en zorgen dat deze een unieke, bijvoorbeeld Spaanse, look krijgt.

Ook nog van plan om je tuin aan te pakken voor de zomer? Laat je dan hier inspireren

Aanbevolen artikelen