Wat te doen als je klaar bent met die kale plekken in je gazon?

kunstgras-kopen

Na de hete, droge zomers van de afgelopen paar jaar ben je wel een beetje klaar met al die energie die je in je grasmat stopt. Of je nu dagelijks twee keer aan het sproeien bent, extra kunstmest in je tuin gooit of de kippen op natuurlijke wijze de grond laat verrijken, ieder jaar is het halverwege de zomer gedaan en komen de kale plekken weer tevoorschijn in het gras. Het is altijd weer een nieuwe teleurstelling na alle moeite die je hebt gedaan en je besluit dat de maat vol is. 

Je wilt een groene tuin die ook groen blijft en waar je comfortabel bij kunt komen van een lange dag. De oplossing die steeds meer mensen gaan beseffen is gelijk ook een van de gemakkelijkste: kunstgras. Het is vandaag de dag zo ontzettend makkelijk geworden om te investeren in een eeuwig groene grasmat die weinig onderhoud vergt en die jaren mee kan gaan. 

Kunstgras kopen is vandaag meer dan eenvoudig

Online kunstgras kopen is tegenwoordig erg gemakkelijk. Je kunt speuren naar wat voor jou de best passende soort kunstgras zou zijn, de lengte en breedte maten invoeren van het stuk grond waar je kunstgras wilt neerleggen en op deze manier gelijk online bestellen. Op deze manier weet je ook gelijk wat de kosten zullen zijn (afhankelijk van de prijs per vierkante meter van de door jou geselecteerde soort kunstgras). 

De installatie van het kunstgras is voor de handige doe-het-zelver een peuleschilletje. Met een stanleymes, valdempende ondergrond en zelfklevende lijmband kom je al een heel eind. Natuurlijk wordt je bestelling kunstgras voorzien van uitgebreide leginstructies. Ben je echter toch niet zo technisch en wordt er vaak van je gezegd dat je twee linkerhanden hebt, dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van de kunstgras legservice. Experts komen bij je langs en leggen in een handomdraai op vakkundige wijze het nieuwe gazon voor je neer. 

De kunstgras grasmat gaat jaren mee

Een bijkomend voordeel van kunstgras is de duurzaamheid. Naast dat het meeste kunstgras duurzaam geproduceerd wordt van, jawel, gerecycled kunstgras, gaat de gemiddelde kunstgras grasmat toch al snel tien tot twintig jaar mee. Hierdoor wordt je gegarandeerd van een mooie groene toon in je tuin en hoef je niet meer te maaien, heb je geen last meer van graszoden of vervelende bruine grasdelen.

Aanbevolen artikelen