4x tips om het huis netjes te houden met kinderen

huis netjes houden met kinderen

Kinderen hebben is een zegen, maar de stiftstrepen op de muur, rondslingerend speelgoed op de vloer en geplette drankpakjes op de bank iets minder. Geef het niet op, want met deze tips blijft je huis netjes, ondanks de kinderen! En geen zorgen, ze mogen gewoon blijven. šŸ˜‰

je huis netjes houden met kinderen

1. Verstoppertje voor volwassenen

Aan speelgoed ontkom je natuurlijk niet, maar door slim om te gaan met je meubels kan je deze wel zoveel mogelijk verbergen. Plaats bijvoorbeeld je bank niet tegen een muur, maar midden in de woonkamer. Daarachter kan je kind lekker spelen en rommel maken, terwijl het op het eerste oog niet te zien is. Ook kun je meubels multifunctioneel inzetten. Een stijlvolle speelgoedkist kan bijvoorbeeld prima door voor een dressoir. 

2. Gedeelde smart, is halve smart

De hele dag achter je kind aan rennen om de troep op te ruimen is niet bepaald leuk en ook erg tijdrovend. Eigenlijk is het dweilen met de kraan open, dus bewaar het opruimen voor het einde van de dag. Maak er dan gelijk een opvoed momentje of leuk spelletje van door samen met je kind alle rommel op te bergen. Misschien gaat het opruimen er niet per sƩ sneller door, maar je kind heeft in ieder geval geen tijd om extra rommel te maken en dat is hoe dan ook winst!

net huis

3. Maak gebruik van mandkracht

Speel in op de trends door een grote mand aan te schaffen. Bijvoorbeeld van riet, rotan of stof. Hier kan al het speelgoed in en het ziet er nog leuk uit ook. Aan het begin van de dag wordt de mand ondersteboven gekieperd en aan het eind van de dag gaat alles er weer netjes is. Zo gepiept! 

hoe huis netjes houden met kinderen

4. Laat het los

Het is moeilijk om speelgoed te vinden wat je interieur daadwerkelijk complimenteert. Dat neonkleurige speelgoed wat in de meeste winkels te vinden is, zal waarschijnlijk niet matchen bij het kleurenpalet van jouw woonkamer. Niks aan te doen, het beste is om je daar bij neer te leggen. Maakt het vrolijke gezichtje van jouw spelende kind niet heel veel goed? Laat het dus los en gebruik bovenstaande tips om tenminste een beetje orde in de chaos te brengen. 

Aanbevolen artikelen