Hoe creëer je orde in een chaotisch huis? Door nieuwe kasten aan te schaffen!

badkamerkasten

Al geruime tijd loop je al rond met het idee om de nodige aanpassingen in huis door te voeren. Sinds dat het coronavirus het dagelijkse leven drastisch heeft veranderd, ben je onverhoopt heel wat meer tijd thuis dan je voorheen gewend was. Thuiswerken is de nieuwe norm geworden, sociale contacten dienen zoveel mogelijk te worden vermeden en met de nodige regelmaat uit eten gaan zit er vandaag de dag ook niet meer in. 

Zodoende dat je de afgelopen maanden bijna niet meer de deur uit bent gekomen en met name bent aangewezen op het realiseren van je dagelijkse bezigheden in en om het huis. Hierdoor ben je je bewust geworden van de nodige tekortkomingen in huis, zaken waar je voorheen nauwelijks of niet bij stil stond, maar waar je vandaag de dag toch graag het nodige aan zou veranderen, om er voor te zorgen dat het dagelijkse gebruiksgemak en comfort van je woning voldoet aan de eisen die jij er de vandaag de dag aan stelt. 

In de badkamer heb je nieuwe opbergruimte nodig 

Een van de ruimtes in huis waar je de nodige veranderingen wilt doorvoeren, is de badkamer. Waar je voorheen slechts snel gebruik maakte van de badkamer door er ’s ochtends gehaast te douchen alvorens naar je werk te gaan, ben je de afgelopen maanden fan geworden van het nemen van een uitgebreid bad bijvoorbeeld, iets waarmee je daadwerkelijk tot rust komt en even goed mee kan bijkomen van de dag. 

Er zijn echter de nodige aspecten van je badkamer die je graag anders zou willen zien. Zo wil je bijvoorbeeld nieuwe verlichting installeren in de badkamer. De felle halogeenspots baden de ruimte in een fel wit licht, terwijl je gedurende een uitgebreide badsessie het liefst tot rust wilt komen met degelijke sfeerverlichting. Zodoende dat je graag nieuwe led spots wilt installeren, die je handmatig met een dimmer van de juiste lichtsterkte kunt voorzien om hiermee de gepaste sfeer te creëren. 

Je wilt een vaste plek creëren waar je handdoeken en cosmetica kwijt kunt

Ook ben je een beetje klaar met de in een hoek geschoven manden, waar je handdoeken en dagelijkse gebruiksvoorwerpen een plek hebt gegeven. De chaotische sfeer die daarmee in je badkamer wordt gecreëerd, viel in het verleden niet zoveel op en was ook geen reden tot overlast, maar naarmate je meer tijd doorbracht in deze ruimte, werd ook de roep om orde en organisatie steeds groter.

Daarom ben je ook aan het kijken naar verschillende modellen badkamerkasten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen leverbaar, dat je altijd wel een model kunt vinden dat aansluit bij de rest van de badkamer en de beschikbare ruimte die je voor ogen hebt. Met een degelijke badkamerkast kun je straks probleemloos al je spullen overzichtelijk opbergen en hoef je niet meer in een of andere doos op zoek naar de haardroger of een schone handdoek. 

Beetje bij beetje probeer je je woning te organiseren en opnieuw in te richten, om op deze manier een einde te maken aan de chaos van overal verspreide items. Of het nu gaat om een nieuwe ladekast voor in de woonkamer of een nieuwe badkamerkast waarin je eindelijk op een geordende manier je handdoeken en andere gebruiksvoorwerpen in kwijt kunt, het kan nooit kwaad om voor wat extra opbergruimte in huis te zorgen, waarmee je orden kunt scheppen in de chaos.

Aanbevolen artikelen