Zo kies je de mooiste vloer voor je woning

de mooiste vloer

Een vloer zegt veel over de stijl van jouw woning en bepaalt daarnaast ook voor een groot gedeelte de sfeer. Toch kan het lastig zijn om een vloer te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Er zijn heel wat opties en je wilt natuurlijk een vloer die bij jouw stijl past en die daarnaast ook heel lang meegaat. Waarom is het aan te raden om voor een van de mooie vloeren | Thuisin te kiezen, wat zijn je opties en waar moet je rekening mee houden in het maken van een keuze? Dat lees je hier!

Het belang van een mooie vloer

Een mooie vloer zegt, zoals al in het begin van de blog beschreven staat, heel veel over de stijl en sfeer van jouw woning. Een donkere vloer zorgt vaak voor een warm gevoel, terwijl een zeer lichte vloer juist weer voor een ruimtelijk gevoel zorgt. Het is dan ook belangrijk om de vloer te kiezen die aan jouw wensen voldoet. 

Dit zijn je opties

In je zoektocht naar een vloer heb je heel veel mogelijkheden: iedere soort vloer heeft zo zijn voordelen, en het is aan jou om een keuze te maken. Een greep uit je mogelijkheden:

– PVC: PVC vloeren zijn van kunststof en zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Ze zijn waterbestendig en ook zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Een ander voordeel van PVC is dat dit materiaal zeer snel te leggen is. 

– Laminaat: laminaat vloeren lijken enorm op hout, het is daarnaast erg duurzaam, betaalbaar en ook geschikt voor vloerverwarming. Laminaat is onderhoudsvriendelijk, kleurvast en vochtbestendig en eenvoudig te plaatsen. 

– Hout: een houten vloer is wat duurder, maar je krijgt hierbij wel de ultieme natuurlijke look. Daarnaast is het zeer duurzaam en krijgt je woning een karakteristieke uitstraling, omdat het hout echt leeft. 

– Tegels: tegels zijn sterk, verkrijgbaar in zeer veel dessins en bieden daarnaast de perfecte ondergrond voor natte ruimtes zoals de keuken of badkamer. 

– Tapijt: een heerlijke tapijt is warm, sfeervol en biedt daarnaast een behaaglijk gevoel. Je hebt nooit meer last van koude voeten in huis.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het uitkiezen van een mooie vloer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet vooral een praktische keuze maken: zo is niet iedere vloer even ideaal voor bijvoorbeeld huisdieren of kinderen. Daarnaast moet je ook altijd rekening houden met jouw budget. Kijk ook naar andere zaken zoals de vloerverwarming: een echte houten vloer is hier niet voor geschikt, maar een laminaat of PVC vloer wel. Verder zijn er nog verschillende patronen om uit te kiezen: ga je voor een smalle of brede plank of kies je tocht voor een visgraatpatroon? Er is altijd wel een vloer te vinden die aan jouw wensen voldoet en waar je jarenlang optimaal van kunt profiteren. Dit kun je zelf gaan ontdekken! 

Aanbevolen artikelen