Zo richt je de ideale thuiswerkplek in!

thuis werkplek

Waar we vroeger onze woning voornamelijk gebruikten om in te leven, is het werken in dezelfde woning ook steeds normaler geworden. Omdat het thuiswerken voor zowel werkgever als werknemer voordelen biedt, is de kans dan ook groot dat we in de toekomst nog veel dagen thuis zullen werken! Het thuiswerk comfort wordt grotendeels beïnvloed door de inrichting van de thuiswerkplek. Het is daarom ontzettend belangrijk om de thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. We geven je in deze blog enkele tips voor het inrichten van de thuiswerkplek. Als je deze tips opvolgt, dan zul je je al snel meer op je gemak voelen in de thuiswerk situatie!

Kantoormeubels

Kantoormeubels zijn ontworpen om op te werken. Het aanschaffen van kantoormeubels voor de thuiswerk situatie is dan ook zeker geen slecht idee. Door kantoormeubels voor thuis aan te schaffen creëer je een productievere werkplek bij jou thuis. De kantoormeubels zijn over het algemeen ergonomischer ontworpen dan andere meubels en zijn belasten daarmee ook nog eens je lichaam minder. De belangrijkste kantoormeubels die je aan dient te schaffen voor de thuiswerkplek zijn een bureaustoel, een bureau en een monitor. Deze drie kantoormeubels zijn ook binnen het kantoor het belangrijkst en zijn het meest werkt stimulerend van de te verkrijgen kantoormeubels. Met deze drie kantoormeubels begint je thuiswerkplek al veel meer op je ‘echte’ werkplek te lijken! 

Minimaliseer ruis

Een veelgehoord probleem van thuiswerken is het feit dat je thuis gemakkelijker afgeleid raakt. Dit komt omdat thuiswerkplekken vaak gesitueerd zijn op meer gehorige locaties dan kantoren. Een thuiswerkplek bevindt zich vaak midden in een woonwijk en werkzaamheden, spelende kinderen et cetera zijn hier dus aan de orde van de dag. Deze geluiden worden over het algemeen ervaren als storend en zijn zeker niet werkbevorderend. Je kunt deze geluiden minimaliseren door tijdens het werk oordoppen of een koptelefoon te dragen. Deze oordoppen en koptelefoons zorgen ervoor dat je de hele dag door geconcentreerd aan het werk kan. Doe deze alleen wel even af/uit als je een pakketje verwacht! De oordoppen en koptelefoons filteren namelijk ieder geluid, dus ook het geluid dat je wel wilt horen.

Aanbevolen artikelen