Ideeën om je muren op te fleuren

muren opfleuren

Heb jij een grote lege muur in huis waar je niet weet wat mee te doen? Ben jij ook op zoek naar fantastische ideeën voor wanddecoratie? Vraagt je je af hoe je die lege muur opfleurt of een ruimte van grandeur creëert? We delen de beste tips met je om je ruimte deze zomer op te frissen. Een lege muur is eigenlijk gevuld met een honderden mogelijkheden, een paar veranderingen hier en daar kunnen je huis als een thuis laten voelen. Of het nu gaat om een ​​verzameling van al je kunstwerken die je door de jaren heen hebt opgebouwd, of een herinnering festijn aan de muur, er zijn een heleboel manieren om je muur op te vrolijken en wij laten je zien hoe. Wat je stijl ook is, wij hebben de trucs die je muren kunnen opfleuren en je persoonlijkheid en smaak naar voren kunnen brengen. Of je nu een kunstverzamelaar, een natuurliefhebber of een boekenliefhebber bent, we laten je zien dat er geen beperking is in het aanpassen van muren en dat je omringd kunt worden door de dingen die je leuk vindt. Ontdek 10 ideeën voor wanddecoratie die zeker stijl aan je huis zullen toevoegen.

Een oversized schilderij of foto trekt de aandacht en zet de toon in een kleine ruimte. Voor een moderne uitstraling kies je voor zwart-wit opties, zeker voor minimalistische ruimtes, of voeg gewoon een levendige tint toe. Tegenwoordig zijn er hele mooie ophangsystemen om dit mee te doen, zoals dat van Stas.

Een ‘galerijmuur’

Een cluster van vele miniatuurfoto’s op de muur kan je herinneringen laten oproepen zo gauw je er langs loopt. Dus waarom niet een fotowand installeren als muurdecoratie. Het grote voordeel is dat dit in elke stijl te passen is, omdat je kunt spelen met kleur, grootte en stijl. Er is niets dat persoonlijkheid en kleur toevoegt zoals een fotowand.

Creëer een accentmuur

Er gaat niets boven het toevoegen van een echte statement aan een saaie muur. Probeer een gedurfde verf kleur te gebruiken om een ​​accentmuur te creëren, of breng een patroon aan met behang, sjablonen of andere decoratieve verftechnieken. Wat zeker de moeite waard is, is hetzelfde ontwerp aan je plafond toe te voegen. Het ziet er niet alleen uniek uit, maar het creëert ook een gevoel van inclusie en creëert een eigen hoekje. Deze decoratieve accenten kunnen een nog grotere impact hebben in een kleine ruimte.

Geïnspireerd door de stijlen en cultuur van het Midden Oosten; door een wandtapijt of wandkleed toe te voegen, kun je zoveel kleur, textuur en patroon toevoegen als je zelf wil. Het creëert een zachtere look voor elke ruimte en geeft er een bohemian sfeer aan. Het wordt tijd dat je afstand doet van het textiel van de markt en iets met uitstraling aan je muur hangt. Bonus: deze zijn een stuk gemakkelijker te verplaatsen dan ingelijste schilderijen als het tijd is om naar je volgende huis te gaan.

Spiegels ophangen heeft allerlei voordelen

Spiegels zijn een geweldige manier om de illusie van meer ruimte te creëren, dus ga voor deze aanpak vooral voor een huis met kleine ruimtes. Dit is een geweldig idee voor wanddecoratie, omdat het licht reflecteert en elke ruimte opfleurt. Probeer een extra grote spiegel op te hangen of laat verschillende kleinere bij elkaar zien.

Laat een muurschildering maken

Denk bij het maken van een muurschildering out-of-the-box door een close-up van een natuurlijk element te gebruiken, zoals een tak, een berkenboom of een ander ontwerp dat diepte en textuur toevoegt om de kamer groter te laten lijken. Dit is een creatieve manier voor wanddecoratie, dus het is geweldig om deze ideeën voor wanddecoratie aan te passen aan ruimtes zoals je slaapkamer of studeerkamer.

Aanbevolen artikelen