Zo geef je je slaapkamer een romantische uitstraling

rust-creeren-in-je-slaapkamer

Houd jij ook zo van romantiek? Mag dat in je huis best te zien zijn? Misschien vind je het niet fantastisch om je hele woning romantisch in te richten. De slaapkamer is dan de ruimte bij uitstek om een romantische ambiance te creëren. Hoe maak je zo’n rustige slaapkamer vol romantiek?

Kies voor gezellige verlichting

Wil je echt romantiek, dan moet je uiteraard niet voor felle verlichting gaan. Het is voor het praktische nut handig als er een lamp is die meer licht geeft. Die doe je dan alleen aan als je echt even veel licht nodig hebt. Op alle andere momenten maak je gebruik van sfeerverlichting. Denk dan aan een lampje op de nachtkastjes, boven het bed en misschien nog gezellig ergens in een hoekje. Een lichtsnoer is ook erg leuk. Kaarsen kunnen niet ontbreken als je een romantisch interieur wilt. Houd echter wel altijd de veiligheid in de gaten!

In een rustgevende slaapkamer horen geen apparaten

Bij romantiek hoort ook aandacht voor elkaar. Maak het knus in de slaapkamer en verwen elkaar. De inrichting speelt hierbij een belangrijke rol. Installeer zeker geen apparaten in de kamer. De mobiel, de laptop, de tv en de tablet zijn echte romantiek killers. Op deze manier, zonder apparaten, realiseer je direct een rustige slaapkamer waarin je goed uitrust. 

Zorg voor planten

Groen zorgt al snel voor romantische gevoelens. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld de kamerroos. Niets zo romantisch als roosjes tenslotte, toch? In een slaapkamer wil je vast geen grote planten, daarom is deze roos ideaal. Hij blijft altijd klein en bloeit met hele schattige roosjes. Zijn de bloemen uitgebloeid en snoei je ze terug, dan gaan ze op een later moment weer bloeien. Zo heb je er extra lang plezier van. 

Plaids en kussens

Bij een romantisch interieur horen leuke snuisterijen. Maak ook zeker je bed op als je een romantische look in de kamer wilt. Is het bed opgemaakt, dan leg je een paar extra kussens op het bed. Een mooi plaid maakt het geheel af. Hang ook foto’s van je dierbaren op. Met deze tips voor een rustgevende slaapkamer vol romantiek slaap je voortaan ongetwijfeld als een roos. 

Aanbevolen artikelen