Zelf bloemen drogen? Deze bloemen zijn het meest geschikt!

droogbloemen

Het is de laatste jaren weer steeds populairder aan het worden: het drogen van bloemen. En niet gek ook, want een droogboeket is hartstikke mooi en erg eenvoudig in het onderhoud. Hier spelen de meeste bloemenwinkels en interieurwinkels dan ook goed op in door droogboeketjes tegen hoge prijzen te verkopen. Gelukkig kun je ze ook altijd nog zelf maken en wij helpen je graag een handje op weg door je de meest gebruikte droogbloemen te vertellen.

Zelf maken of kopen

Je komt droogbloemboeketten de laatste tijd steeds vaker tegen in interieur- en bloemenwinkels. Vaak vragen deze winkels een hoge prijs voor het boeketje terwijl ze ook eenvoudig zelf te maken zijn. Het maken van deze droogboeketjes is hartstikke leuk en vaak ook veel voordeliger. 

Droogbloemen

Voordat je begint met bloemen plukken of kopen is het belangrijk om te weten welke bloemen wel én welke bloemen niet geschikt zijn voor in een droogboeket. Niet alle bloemen zijn namelijk geschikt om te drogen, vaak bevatten de stelen dan te veel vocht of zijn ze slap of te breekbaar om goed te kunnen drogen. Bij je zoektocht naar leuke bloemen dien je dan ook op zoek te gaan naar bloemen met houtachtige stelen. 

Rozen

De eerste mogelijkheid voor een leuke droogbloem is een roos. Rozen zijn razend populair, rozen bestellen doe je namelijk niet alleen voor een geliefde, maar ook voor een vriend of een vriendin is een boeket rozen een goed idee. Elke kleur roos heeft namelijk een eigen betekenis. Zo is rood uiteraard de kleur van de liefde, maar is geel de kleur van vriendschap

Lavendel

Met lavendel in een boeket zit je eigenlijk nooit verkeerd. De leuke lila kleur en de heerlijke geur zorgen voor een extra leuk effect aan een bos bloemen. Zo ook voor een droogboeket. Lavendel laat zich eenvoudig drogen door een aantal takken op kop aan een touwtje te hangen op een goed geventileerde, donkere plaats die goed te ventileren is. 

Het drogen zelf

Het drogen van bloemen kan op veel verschillende manieren. Niet elke bloemsoort zal ook even snel goed gedroogd zijn. Dit hangt af van de dikte van de steel.  Voor het drogen heb je niet veel meer nodig dan een warme, droge en donkere kamer. Het drogen duurt tussen de 1 en 8 weken, afhankelijk van de soort en de dikte van de steel. 

Aanbevolen artikelen