Voor de liefhebber van goede koffie mag een melkopschuimer niet ontbreken

koffieprut-hergebruiken

Je bent de afgelopen jaren steeds meer van koffie gaan houden. Zo erg zelfs, dat je liefde voor koffie een bepalende factor is geworden in verschillende aspecten van je leven. Vakantiebestemmingen worden gekozen vanwege de koffiebonen die in een bepaald land gebouwd worden, restaurants worden uitgezocht vanwege de koffie selectie waarmee ze je verschillende soorten koffie kunnen voortzetten en zelfs in relaties is een liefde voor koffie een absolute must.

Er gaat daarom dan ook geen dag voorbij zonder dat jij van een aantal verschillende soorten koffie hebt genoten. Je doet niets lievers dan je dag beginnen met een degelijke cappuccino, rond het middaguur gaat er probleemloos nog een latte in, in de namiddag drink je met veel plezier nog een cappuccino en aan het eind van de dag na het avondeten kun je wel een paar dubbele espresso’s gebruiken om er nog even tegenaan te gaan.

Thuis is de passie voor koffie overal te merken

Ook bij jou thuis is de liefde voor de koffie niet onder banken gestoken. Je komt het liefst thuis in de geur van versgemalen koffiebonen. Daarom dat jij je koffiemolen steevast op een timer zet als je de deur uitgaat en die ervoor zorgt dat je koffiebonen tien minuten voor je thuiskomst ook daadwerkelijk gemalen zijn. In je voorraadkast staan schijnende blikken vol met koffiebonen uit de meest exotische landen. En je hebt een speciale serie potten voor de bonen die je zelf na verre reizen uit het buitenland hebt meegebracht.

Maar ook in de keuken is het natuurlijk niet mis. Voor de gewone filterkoffie staat er een modern, blinkend apparaat. De typische Italiaanse koffiepot staat steevast op het fornuis en je laatste aanwinst was een heus koffieapparaat waarmee je espresso’s, koffies en heerlijke cappuccino’s kunt maken. Maar ook de Franse pers is aanwezig en uit Mexico heb je een speciale pan meegenomen, waarmee je af en toe die zoete café de olla klaarmaakt.

Accessoires voor de bereiding van een goede koffie heb je genoeg

Vanzelfsprekend heb je daarnaast ook een enorme voorraad accessoires. Koffiekopjes zijn er in net zoveel verschillende vormen en maten te vinden als dat er soorten koffie zijn. Je hebt zelfs specifieke glazen voor Irish, Italian of Spanish coffee. Maar ook een professionele melkopschuimer mag natuurlijk niet ontbreken. Daar heb je er dan ook drie verschillende van. Het ene schuim is het andere niet en een detail als een degelijke melkschuimlaag mag dan ook zeker niet vergeten worden.

Je had al een luxe elektrische melkopschuimer, zo eentje die je overal mee naartoe kan nemen en die prima te gebruiken was als je voor jezelf een speciale koffie klaar wilde maken. Als je voor meerdere mensen aan de slag ging had je een speciale melkopschuimer die als een soort pan werkte, zodat je een iets grotere hoeveelheid klaar kon schuimen. En een paar weken geleden kreeg je voor je verjaardag van een vriend in hyperluxe elektrische melkopschuimer van hetzelfde merk als je espresso apparaat.

Aanbevolen artikelen