Kleurrijk koken: verfrissende kleuren voor jouw keukenontwerp

Je weet het misschien maar al te goed. De ontwerpmogelijkheden voor je eigen keukenontwerp lijken vandaag de dag oneindig te zijn. Niet alleen zijn de keuzes op het gebied van de opstelling zeer divers, maar ook op het gebied van de afwerking ervan is er meer dan genoeg mogelijk. Het is dus altijd een goed idee om je daar goed in te verdiepen en alle mogelijke opties naast elkaar te zetten. Het toevoegen van de gewenste kleur is dan ook een keuze waar je mee te maken krijgt. Wat voor kleuren enorm populair zijn, bijvoorbeeld uit de veelzijdige collectie van Keuken Kampioen, lees je in dit blog.

Neutrale en aardse kleuren voor een tijdloze uitstraling

Ga je het liefste voor een keuken in een tijdloze uitstraling? Dan is het een goed idee om het kleurgebruik ook wat neuraler te houden. Effen en aardse kleuren zijn daar een erg goed voorbeeld van. Dit kun je erg makkelijk terug laten komen door de kasten in deze kleur uit te voeren of door de kleur aan te brengen op de muur. Maar ook door het gebruik van gezellige woonaccessoires accentueer je dit kleurenpalet extra goed.

Pak uit met kleur en licht een bepaalde muur extra uit 

Is jouw interieur nét even wat meer uitgesproken? En laat je dat ook maar al te graag terugkomen in de keuken bij jou in huis? Ook dat is geen enkel probleem als je een nieuw ontwerp samen gaat stellen. Kies bijvoorbeeld voor kleuren zoals pasteltinten of ga voor een hotel-chique gevoel met tinten zoals okergeel of een groentint. Wat de beste keuze is, hangt helemaal af van je eigen smaak en stijl. Maar ook de stijl van de keuken kan daar voor een deel aan bijdragen.

Kies voor een kleur verf op de muur of ga voor een uitgesproken tegel 

De kleur in de keuken kun je op verschillende manieren terugkomen. Een veel gekozen optie is het verven van een muur – eventueel met een verf die bestand is tegen vuil. Maar je kunt het ook op een totaal andere manier aanpakken. Kies er bijvoorbeeld voor om een of meerdere muren in de keuken te betegelen met een opvallend patroon of een sfeervolle kleur. Je kunt daarbij denken aan patronen zoals een metrotegel, een Portugese tegel, een hexagon patroon of een klassieke vierkante tegel. Voor iedere smaak is er dus altijd meer dan genoeg om uit te kiezen.

Aanbevolen artikelen