Vrijstaand bad in de badkamer

vrijstaand-bad-in-de-slaapkamer

De hedendaagse badkamer begint stilaan op een wellness-oord te lijken. We kiezen voor gedempt licht, lekkere geuren, een muziekje op de achtergrond en comfortabele zachte handdoeken. Een vrijstaand bad in de badkamer doet hier nog een schepje bovenop. Het versterkt het grootse gevoel en zorgt voor een luxueuze uitstraling. Kies je voor een vrijstaand ovale bad in de badkamer? Of heb je toch liever rond? Wij helpen jou alvast op weg om de perfecte keuze te maken.

Rond of ovaal: kies voor vrijstaand!

Als je kiest voor een vrijstaand bad in de badkamer, dan heb je verschillende mogelijkheden. Een vrijstaand ovale bad in de badkamer roept een lekker wellness gevoel op. Het doet denken aan de luxueuze spa oorden waar je volledig verwend wordt. Een ovale bad sluit je als het ware in en laat je heerlijk geniet van de warmte. Een vrijstaand rond bad in de badkamer geeft meteen een heel andere look aan de ruimte. Het doet denken aan een heel grote wasteil. Sommige ontwerpen zien er dan ook écht zo uit: een leuke mega grote waskom.

Kies je voor rechte wanden of vierkant?

Zowel bij het vrijstaand rond bad in de badkamer als bij het ovale bad kun je kiezen voor schuine of voor rechte wanden. Rechte wanden geven een strakkere look aan het geheel. De binnenkant van het bad ziet er echter precies uit als een gewoon bad, namelijk met afgeronde vormen. Kies je voor een nog strakkere look? Ga dan voor een vrijstaand vierkant bad in de badkamer. Dit stijlvolle bad heeft ook binnenin rechte hoeken. Het is een minimalistisch ontwerp dat het tegenwoordig heel goed doet.

Geef je kranen de vrijheid

Als je kiest voor een vrijstaand bad, pas dan ook je kranen aan. Ze kunnen namelijk niet zomaar aan je vrijstaand bad gehecht worden. Designers zijn daarin bijzonder vindingrijk. Ze hebben heel wat design kranen ontworpen die vrij in de badkamer staan. Stel je eens voor: een vrijstaand vierkant bad in de badkamer. Naast het bad komt een kraan uit de grond die zich over het bad heen buigt. Dit plaatje is een echte eyecatcher in je badkamer. Dit soort van kranen is wel even wennen, maar het wordt wel dé trend!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/382454193336134413/

Aanbevolen artikelen