De voordelen van een slimme thermostaat?

voordelen-van-een-slimme-thermostaat

Tegenwoordig zijn slimme technieken niet meer weg te denken uit de huishoudens om je leven zo makkelijk mogelijk te maken en natuurlijk om zoveel mogelijk te besparen. De besparing van een slimme thermostaat is dan ook zeker waardevol. Maar wat zijn dan alle voordelen? En kan je zelf een slimme thermostaat installeren?

Stroomkosten

Een slimme thermostaat kenmerkt zich door het gemak van het verbruik te meten van alle apparatuur. Combineer de slimme thermostaat met slimme wandcontactdozen en je hebt een superieure manier om je hele huishouden te beheren en stroom te besparen. Op het scherm van je slimme thermostaat zie je altijd een overzicht per dag (of week) wat je nou eigenlijk hebt verbuik en kom je snel achter sluipverbruik. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten aan het einde van het jaar.

Verwarmen

Nog een van de voordelen van een slimme thermostaat is dat je naast besparen ook makkelijk je huis kunt verwarmen op de tijden dat jij dat wilt. Via een app kan je dit namelijk vaak makkelijk op afstand regelen. Ook zijn er slimme thermostaten die dit zelf ‘leren’ door zich op bepaalde tijden aan te passen aan het gedrag van de bewoners. Zo heb je dus niet meer het probleem dat je je thermostaat bent vergeten uit te zetten en er onnodige gestookt wordt in de winter. Wanneer je in slimme thermostaat investeert, kan je zelfs per kamer de temperatuur regelen. Dit betekent dat de slimme thermostaat leert welke kamers veelgebruikt zijn en welke minder warmte nodig heeft op bepaalde tijden.

Installatie

Een slimme thermostaat installeren is vaak een relatief simpel klusje, net als het eventueel plaatsen van extra slimme knoppen op radiatoren. Natuurlijk kan je dit ook door een erkende monteur laten doen. Het beste kan je bij het kopen van een nieuwe CV ketel een slimme thermostaat combineren om zo optimaal te genieten van de besparingen die de apparatuur levert.

Op de lange duur

In het begin zit je wellicht met redelijk hoge aanschafkosten, maar de besparing van een slimme thermostaat zal op de lange duur meer opleveren. Je wordt meer bewust van je verbruik en met zoveel gemak en inzicht wordt besparen ook nog eens leuk. Je hebt dus genoeg redenen om naar dit handige systeem te kijken.

Aanbevolen artikelen