Zwart vuren, modern met een stoer accent!

Lekker wonen heeft zeker niet alleen met het interieur te maken, de tuin wordt steeds belangrijker! In een serie blogartikelen vertellen de productspecialisten van HOUTvakman.nl graag wat meer over populaire producten & trends op het gebied van tuinhout. Ditmaal gaan we wat dieper in op de collectie vuren van HOUTvakman.nl en dan met name het zwart vurenhout: De praktische voordelen van geïmpregneerd hout, maar dan wel met een moderne uitstraling: Voordelig tuinhout met een stoer accent! 

Vurenhout.

Vuren is de meest gebruikte houtsoort voor constructiedoeleinden in Nederland & België. Vuren hout is relatief goedkoop & zeer eenvoudig te bewerken. Voor constructieve buiten toepassingen is geïmpregneerd vuren hout erg populair. Onbehandeld vuren is niet geschikt voor buiten, geïmpregneerd vuren wel. Het impregneren beschermt het hout tegen weersinvloeden, schimmels en insecten en resulteert dan ook in een hogere duurzaamheidsklasse van 3 (t.o.v. onbehandeld vurenhout). 

Zwart gebeitst. 

Zwart vuren hout combineert de praktische voordelen van geïmpregneerd vurenhout met een moderne uitstraling & stoer accent. Ons zwarte vurenhout is voorbehandeld met een primer en vervolgens 2 keer rondom ingespoten met een zwarte beits, of het betreft geïmpregneerd vuren, dat vervolgens behandeld is met zwarte beits. Beide varianten resulteren in een vergelijkbare kwaliteit geïmpregneerd vurenhout, verfraaid met een mooie zwarte kleur. Dit wordt vooral toegepast bij een rabatdeel van HOUTvakman t.b.v. “zichtwerk” voor gevelbekleding, schuttingen, poorten, tuinhuisjes, overkappingen, bijgebouwen & schuurtjes. Maar u vindt binnen onze collectie ook speciale zwarte hoekbalken en zwarte achterlatten, zowel de standaard variant als de ventilatielat variant. Oftewel alles voor een mooie zwarte bekleding met bijpassende rand / hoekafwerking & onderconstructie! 

Aanbevolen artikelen