In je nieuwe appartement wil je nieuwe verwarming installeren, maar welke?

verticale radiator

Toen je een paar maanden geleden je handtekening zette onder het koopcontract van een nieuw appartement, ging er een droom in vervulling. Je eerste eigen plek die helemaal van jou was. Natuurlijk heb je een hypotheek afgesloten en zal je nog wel een paar jaartjes bezig zijn alvorens die is afgelost, maar je bent in ieder geval trotse eigenaar van een eigen woning, waar je de komende jaren met plezier zult kunnen wonen.

Natuurlijk diende je wel het nodige te investeren. Het appartement was goed onderhouden, maar er waren de afgelopen jaren bijna tot geen grote investeringen gedaan om het moderniseren. Bepaalde aspecten van je woning waren dringend aan vernieuwing of vervanging toe. Zodoende dat je een aardig lijstje had gemaakt van alle veranderingen die je gedurende de eerste maanden wilde doorvoeren. 

Met de nodige vernieuwingen wil je je appartement moderniseren

Gedurende de afgelopen maanden ben je daarom druk aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat je beetje bij beetje je nieuwe stek up to date krijgt en kunt voorzien van een nieuwe look en moderne gadgets. Zo heb je natuurlijk de muren voorzien van een nieuwe laag verf om het oubollige karakter dat de woonkamer uitstraalde te vervangen door een frisse uitstraling. Je hebt de verlopen vloerbedekking vervangen door een prachtige laminaatvloer en door het installeren van nieuwe led spots aan het plafond heb je een prachtige moderne uitstraling weten te creëren.

Maar er zijn ook andere aspecten die je wilt vervangen om je appartement te moderniseren. De verwarmingsinstallatie is bijvoorbeeld minstens 35 jaar oud en al lang niet meer van deze tijd. De radiatoren die je verwarming regelen zijn van diep in de vorige eeuw en lang niet meer zo praktisch als voorheen. Het is daarom hoog tijd om op zoek te gaan naar de mogelijkheden om deze te vervangen en het gehele systeem aan een nadere blik te onderwerpen.

Je wilt kleinere en effectieve radiatoren om je huis te verwarmen

Je houdt er niet echt van dat de radiatoren zoveel ruimte in beslag nemen en zo’n bepalende indruk maken. Daarom dat je aan het zoeken bent naar mogelijkheden om ze te vervangen door een modernere uitvoering, die behalve duurzamer, ook een stuk minder ruimte in gebruik nemen. Zodoende dat je geïnteresseerd bent om te kijken of je verticale radiator kunt gebruiken om je appartement voldoende te verwarmen.

Een verticale radiator neemt namelijk niet zo veel plek in beslag als zijn horizontale evenknie en kan vaak probleemloos op de leidingen worden aangesloten. Doordat de ruimte anders wordt gebruikt, namelijk verticaal in plaats van horizontaal, kun je een verticale radiator vaak op een kleiner oppervlak installeren, zodat deze niet zoveel plek in neemt en de radiator niet zo opvallend in het zicht is als de horizontale versie.

Een nieuwe cv-ketel in combinatie met moderne radiatoren

Naast nieuwe radiatoren, wil je daarnaast ook kijken om de huidige cv-ketel te vervangen door een meer moderne versie. Het is vandaag de dag meer dan aan te raden om een energiezuinige cv-ketel die een stuk verantwoordelijker omgaat met energieverbruik dan het antieke bakbeest wat nu voor warm water zorgt. 

Door het installeren van een nieuwe duurzame energiezuinige cv-ketel in combinatie met het plaatsen van nieuwe radiatoren, kun je jezelf ervan verzekeren dat je op een verantwoorde manier je appartement kunt verwarmen en daarnaast behoorlijk kunt besparen op je maandelijkse energierekening. Bovendien zal je woning er een stuk moderner uitzien na de installatie van nieuwe verticale radiatoren!

Aanbevolen artikelen