Inspiratie voor het gebruik van fotobehang in je woonkamer

jungle dieren

Tegenwoordig vind je allerlei verschillende soorten fotobehang  voor de woonkamer met de mooiste kleuren, patronen en afbeeldingen om levensgroot op de muur te hebben. Fotobehang prints zijn geschikt voor elke woonkamer in ieder interieur. Dit type naadloos fotobehang is namelijk te verkrijgen in iedere stijl die je wenst: rustig, klassiek, stijlvol of expressief. Behang van jungle dieren is misschien meer iets voor een kinderkamer, maar wat dacht je van een panorama foto van jouw favoriete stad, of juist een natuurfoto van een strand of bos? Met fotobehang is alles mogelijk en kun je leuke creaties maken voor in de slaapkamer. Hieronder wat tips.

De landkaart

Het is in het interieur al gauw gebruikelijk om de muur een lik verf te geven. Soms denken we niet eens aan behang. En dat is erg zonde als je weet wat er allemaal mogelijk is! Behang kan je woning namelijk een sterk persoonlijk karakter geven. Zeker wanneer het fotobehang betreft!  We trappen dan ook af met een klassieker onder het fotobehang: de landkaart aan de muur. Hoewel we deze regelmatig in postervorm terugzien in het interieur, kun je er ook een hele muur mee vullen. Dat geeft nog eens een bijzondere uitstraling! Je kunt de wereld in kaart brengen, maar natuurlijk ook kiezen voor jouw favoriete werelddeel. Ga je voor de traditionele kleuren die kaarten normaal gesproken hebben? Of hou je het liever egaal, met maar één tint? Ook een idee: kies voor een unieke look verwerkt in het materiaal, zoals schors!

Haal je vakantie herinneringen in huis

Naast bovengenoemde wereldkaart kun je ook vakantieherinneringen via je behang in huis halen. Ga bijvoorbeeld voor een fotobehang met daarop alle toeristische trekpleisters waar je in je leven bent geweest. Zo heb je steeds weer iets om aan terug te denken. Zeker nu we allemaal veel thuis zitten kan dit een fijne afleiding zijn en een blik in de toekomst voor wanneer we weer op vakantie kunnen. Een fotobehang springt echt van de muur af. Ideaal in een kamer die een wel wat levendigere uitstraling kan gebruiken. En mocht je in de woonkamer verder een basic inrichting hebben, kun je ook helemaal uitpakken met het behang! Voor een speels én persoonlijk effect.

Bloemen design

Een ander speels voorbeeld voor fotobehang aan de muur is een bloemen design. De sierlijke vormen hiervan doen het heel goed op print. Ze trekken namelijk de aandacht, maar zijn tegelijkertijd ook een punt van rust. De perfecte combinatie dus! Fotobehang van bloemen is er in een heleboel soorten en stijlen. Van felle kleuren tot egale tinten, en van verschillende bloemsoorten door elkaar tot slechts één variant. En vind je een bloemenprint aan de muur toch wat te druk? Ga dan voor planten – nog altijd dichtbij de natuur, maar toch wat zachter voor het oog door al het groen.

Strakke designs en patronen

Van speelse designs gaan we naar strakke, iets wat ook erg goed werkt aan de muur. Zeker bij bijvoorbeeld een modern interieur! Lijnen, kleurvlakken, strepen of vormen: geometrische designs dragen bij aan deze look.

Hierdoor kan deze stijl gecombineerd worden met de meest uiteenlopende meubelstukken en andere items in je woning. Waar je er bij andere soorten behang al snel voor moet waken dat het niet te druk wordt in je huis, is er bij het strakke design juist veel mogelijk. Het behang blijft hierbij meer op de achtergrond – laat je meubels juist de hoofdrol spelen!

Aanbevolen artikelen