Scandinavische woonkamer inrichting

woonkamer-scandinavisch

Hou jij ook zo van veel licht in je woning? Witte muren, een witte vloer en een wit plafond zijn ideaal om veel licht in je woonkamer te hebben. Maar lijkt dit jou toch te koel? Denk er dan aan om te combineren met naturel hout. Zo kom je automatisch uit bij een Scandinavische wooninrichting. Waarom deze woontrend zo genoemd wordt, is vrij duidelijk. De Scandinavische avonden zijn lang en koud. Daarom willen deze Noorderlingen veel licht en warmte in hun woning brengen. Wij hebben voor jou alvast een aantal tips verzameld om tot een dergelijk interieur te komen.

Minimalisme is de boodschap

Een Scandinavische woonkamer inrichting is heel rechttoe rechtaan. Alle voorwerpen in de kamer hebben een duidelijke functie en de algemene kleuren zijn natuurlijk: wit, licht grijs, zwart, bruin en houtkleur. Wil je toch wat meer kleur in je woonkamer? Dat kan! Gebruik dan pastelkleuren zoals poeder roze, lichtblauw of licht pistache groen. Enkele eyecatchers in fellere kleuren zoals oker geel of zeeblauw kunnen ook nog. Hou echter de hoofdkleur wit en zorg ervoor dat de algemene indruk heel licht en fris.

Geometrische prints en etnische tekeningen

De Scandinavische bevolking is heel erg gehecht aan tradities en folklore. Dit vertaalt zich in de stoffen die je ziet in een Scandinavische woonkamer inrichting. Kies bijvoorbeeld kussens en vloerkleden met etnische prints, ruiten of strepen.

Gebruik natuurlijke stoffen

In Scandinavië wordt er veel gebreid en gehaakt. Geen wonder: ze hebben wol in overvloed. Dikke gebreide kussens en dekens zijn perfect voor je Scandinavische wooninrichting. Kies voor wol, katoen en jute. Ook dierenhuiden passen perfect in dit plaatje. Verspreid verschillende van deze elementen over je woonkamer. Dit benadrukt de naturel look van je interieur.

Hout en leer brengen warmte in huis

Combineer hout met je lichte kleuren. Kies bijvoorbeeld voor kasten met witte deuren en naturel houten poten en tafels met een wit blad en houten poten. Plaats een doorleefde bruine bank als blikvanger in je kamer. De kunst is om het felle wit, dat zorgt voor veel lichtinval, warmer te maken met elementen in hout of leer. Zo krijg je tegelijk een frisse en gezellige woonkamer inrichting.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/528258231281626965/

Aanbevolen artikelen