Voordelen van een zonnescherm

zonnescherm

Bij mooi weer is het heerlijk om op het terras te vertoeven. Maar niet iedereen kan tegen de felle zon. Een oplossing is dan om schaduw te creëren. Dit kan met een handige mobiele oplossing, zoals een parasol. Maar wil je een langdurige en vaste oplossing om schaduw te creëren? Dan is een zonnescherm de perfecte oplossing.

Hoe werkt een zonnescherm?

Een zonnescherm is verkrijgbaar in diverse modellen. De belangrijkste modellen zijn een uitvalscherm en knikarmscherm. Het verschil tussen beide modellen is de wijze waarop het scherm voor schaduw zorgt. Bij een uitvalscherm zal het scherm vanaf de muur schuin naar beneden vallen. Hierdoor zul je zeker voldoende schaduw creëren, maar door het laaghangende scherm is het lastig om voldoende ruimte over te houden. Ook verlies je een groot gedeelte van het uitzicht. Daarentegen is een uitvalscherm wel goedkoper dan een knikarmscherm. Een knikarmscherm is zoals de naam al aangeeft, voorzien van een knikarm onder het scherm. Deze armen houden het scherm meer horizontaal. Hierdoor blijft het uitzicht behouden en heb je voldoende ruimte om een grote tuinset te plaatsen.

Niet alleen voor het terras

Je zult in eerste instantie voor een zonnescherm kiezen om schaduw op het terras te creëren. Maar je geniet ook van andere voordelen. Doordat een zonnescherm zonnestralen en uv-stralen weghoudt bij de gevel, blijft je woning van binnen ook aangenaam koel. Laat je het zonnescherm op hete dagen de gehele dag uitgeschoven, dan zul je in de avonduren niet in een bloedhete woning hoeven te vertoeven. Het koelen van de woning is na het creëren van schaduw het belangrijkste voordeel van een zonnescherm.

Energie besparen

Doordat een zonnescherm de woning aangenaam koel houdt, is het mogelijk om energie te besparen. Je hebt bijvoorbeeld geen airconditioner in je huis nodig. Een airconditioner is een echte energievreter. Een zonnescherm is daarom een prima alternatief om je woning koel te houden en tegelijkertijd energie te besparen.

Uitstekende kwaliteit

Een zonnescherm is betreffende de kwaliteit veel beter dan alle andere vormen van schaduw creëren. Het scherm wordt al dan niet in een stevige cassette aan de gevel gemonteerd en het doek is van dusdanige kwaliteit, dat het ook tegen de weersomstandigheden bestand is. Zo profiteer je jarenlang van een zonnescherm en je hoeft niet te slepen met parasols of losse schaduwdoeken.

Aanbevolen artikelen