Wat kun je zelf in huis aanpakken om de waarde van je huis te verhogen?

waarde-van-je-huis-verhogen

Mensen die geld over hebben, zetten dat vroeger vaak op de bank. De spaarrentes waren immers zo’n 10 tot 20 jaar geleden nog best interessant. Tegenwoordig is het echter door de 0 procent rentes en zelfs negatieve rentes, slimmer om je spaargeld te gebruiken voor een renovatie of verbouwing van je huis. Hiermee kun je namelijk niet alleen het comfort in huis, maar ook de waarde van je woningen flink verhogen. Mocht je in de toekomst gaan verhuizen, dan verdient de investering die je in jouw huis hebt gedaan zich vaak dubbel en dwars weer terug. Maar wat kun je zelf in huis aanpakken als doe-het-zelver? En welke gereedschappen, zoals een accu cirkelzaag of boormachine, heb je daar minimaal bij nodig?

Klussen die je gemakkelijk zelf kunt doen

Wanneer je je huis of pand in waarde wilt laten stijgen, kan dat door uiteenlopende soorten verbouwingen en/of renovaties uit te voeren. Er is keuze genoeg! Een populaire ruimte om te verbouwen is bijvoorbeeld de badkamer. Door deze ruimer te maken, een jacuzzi in te bouwen en met eigentijds meubilair moderner in te richten, maak je jouw woning direct meer waard. Feitelijk betaalt een investering als deze zich bij verkoop van de woning weer (ruimschoots) terug! Naast de badkamer kan een keukenverbouwing de waarde van jouw huis verhogen. De keuken is op de begane grond de eyecatcher van alle ruimtes in huis en vaak het eerste waar potentiële kopers kritisch naar kijken. Een moderne en praktisch handzame keuken inbouwen is dan ook een goede investering. Zo kun je zelf een keukenblad zagen met een accu cirkelzaag, een wooneiland inbouwen en een inductiekookplaat installeren. Een ruimere keuken die goed en veilig bruikbaar is, kan ook niet zonder strakke plafondverlichting, een eigentijds keukenblok en een kwalitatief hoogstaande koelkast, magnetron/oven, vrieskist en mogelijk zelf een wijnkoelkast. Een derde verbouwing die voor handige klussers gemakkelijk zelf te realiseren zijn, is het nemen van isolerende maatregelen. Zo kun je zelf dakisolatie aanbrengen op zolder. Dit is een zeer lucratieve investering, omdat onderzoeken hebben aangetoond dat 30 procent van alle energie die het hui verlaat, via het dak verdwijnt.

Onmisbare gereedschappen

E zijn diverse gereedschappen ie het klussen een stuk gemakkelijker maken. Denk aan een accuschroef- en accuboormachine, een accu cirkelzaag, voldoende hamers, schuurpapier, ijzerzagen, veilige werkschoenen, een waterpomptang en schroefsleutels. Check online voor jouw klus welke gereedschap je voordelig kunt aanschaffen.

Aanbevolen artikelen