Kunstgras voor op het terras: wat maakt kunstgras zo praktisch?

kunstgras

In Nederlandse tuinen duiken ze steeds vaker op: fraaie, strak ingerichte terrassen die voorzien zijn van kunstgras. Waar terrassen nog niet zo heel lang geleden nagenoeg volledig bestonden uit ofwel echt gras of tegels, is het terras van kunstgras aan een opmars begonnen. Maar waarom zie je kiezen voor een kunstgras terras? Ziet dit er niet erg onnatuurlijk uit? Welke voordelen hebben terrassen die een kunstgrasmat hebben precies? 

Bij jullie is het gras altijd groener!

Het belangrijkste argument dat veel woningeigenaren hebben om hun terras van kunstgras te voorzien, is de groenblijvende kleur. Voortaan is het gras bij jullie, en niet bij de buren, groener! Het hele jaar door ben je verzekerd van een strak, fris en groen gazon dat niet verkleurd. Kies je voor gewoon gras, dan weet je zeker dat het gras na een hete en droge zomer bruin wordt en kale plekken krijgt. Met kunstgras loop je dit risico niet. Namaakgras blijft alle seizoenen door nieuw en mooi ogen!

Tuinmeubilair op kunstgras zetten? Geen probleem!

Een fijn kenmerk van kunstgras is dat je er altijd, overal en zo lang jij wilt tuinmeubels en andere tuinspullen op kunt zetten. Of het nu een loungeset betreft, een speelgoedhuisje, een glijbaan of een zwembadje: kunstgras is robuust en sterk en blijft goed en mooi. Probeer dat maar eens met natuurlijk gras! 

Gun jezelf wat extra tijd

Het aanschaffen en (laten) leggen van een kunstgrasmat betekent dat je jezelf een hoop extra tijd gunt. Het onderhouden van gewoon gras is namelijk veel intensiever dan het ‘bijhouden’ van een kunstgrasterras. Sproeien, onkruid wieden, grasmaaien, verticuleren en het bijhouden van de randen van de grasmat behoren voortaan tot de verleden tijd. Zeker als je een wat groter grasoppervlakte hebt in de tuin, scheelt dat enorm veel tijd en energie. Tijd die je natuurlijk beter kunt besteden door leuke dingen voor jezelf te doen, zoals een informatief of spannend boek lezen op je terras of lekker te barbecueën.

Veel keuzemogelijkheden qua soorten kunstgrasmatten

Kunstgras is in allerlei varianten beschikbaar. Tegenwoordig zijn de grasmatten van namaakgras niet meer van echt te onderscheiden. Je kunt kiezen voor diverse kleurvarianten, al naar gelang je/jullie smaak, maar ook qua dikte, lengte van de grassprieten en soortgelijke kenmerken is er volop keuze! 

Ideaal voor als je een of meer kinderen hebt

Ouders met een of meer kinderen zijn erg blij met kunstgras, omdat je jouw kind(eren) gerust op namaakgras kunt laten spelen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vieze kleding krijgen met groene vlekken erin. Ook het tuinspeelgoed, zoals een schommel, huisje of andere speeltoestellen, kunnen gewoon het hele jaar door op het kunstgras blijven staan zonder dat het gras beschadigd raakt. Dat is niet alleen voor de kinderen fijn, maar natuurlijk ook voor jou zelf.

Een grasmat die er super lang tegenaan kan 

Duurzaamheid is een van de kenmerken van kunstgras. Kunstgrasmatten gaan doorgaans minstens 15 tot 25 jaar probleemloos mee. Kies je voor het leggen van een kunstgrasterras, dan kun je er dus jarenlang tegenaan zonder noemenswaardig onderhoud.

Aanbevolen artikelen