Waar kun je het beste een brievenbus plaatsen?

brievenbus

Het is belangrijk dat jouw brievenbus makkelijk te bereiken is. Je brievenbus moet zo dicht mogelijk bij de openbare weg staan. Ook moet je brievenbus vanaf de weg zonder belemmeringen bereikbaar zijn. 

De minimale hoogte van de brievenbusklep

PostNL hanteert regels omtrent de hoogte van de brievenbusklep. De minimale hoogte voor de brievenbus is 60 centimeter, de maximale 180. De ideale hoogte zit zo rond de 110 centimeter. Voldoet jouw brievenbusklep niet aan deze voorwaarden? Dan kan het zijn dat je van PostNL een melding krijgt om de hoogte aan te passen. Zodra je dit niet doet zal je post niet meer bezorgd worden.

De afmeting van de brievenbus

De afmeting is minimaal 26,5 cm lang en 3,2 cm hoog. En een hoogte van 110 cm vanaf de plek waar de postbezorger staat, is ideaal.

De maximale afstand van brievenbus en openbare weg

PostNL hanteert ook een maximale afstand van brievenbussen ten opzichte van de openbare weg. Deze is 10 meter. Zit je daar overheen? Dan loop je groot risico dat je je bus moet verplaatsen.

Brievenbus aan linker- of rechterkant pad plaatsen?

Dit mag je volledig zelf bepalen. In het buitengebied van Nederland wordt de post vaak met auto’s bezorgd. Dan is het fijn dat de bezorger gemakkelijk vanuit de postauto de post kan bezorgen. Je bent niet verplicht om hier rekening mee te houden. Voor de meeste chauffeurs maakt het niet zoveel uit of de bus zich aan de linkerkant of rechterkant van het pad bevindt. Wel is het fijn als je enigszins met de chauffeurs meedenkt hierover. 

Gelden voor een pakketbrievenbus dezelfde regels?

Voor een pakketbrievenbus worden dezelfde regels gehanteerd. Er zijn verder geen extra regels voor pakketbrievenbussen. Het biedt een extra service naar jou als de ontvanger. De chauffeur kan hierdoor de bezorging sneller afhandelen. Ben je nog op zoek naar een brievenbusklep, pakket- of normale brievenbus? De webshop Yourmailbox.nl biedt een ruim assortiment waar je uit kunt kiezen. Alles op één plek te krijgen, makkelijker wordt het niet!

Aanbevolen artikelen