Verduisterende rolgordijnen versus lamellen: wat zijn de verschillen?

duo-rolgordijnen

Bij het aanschaffen van raamdecoratie is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Heb je al wat zaken uitgezocht en twijfel je tussen het aanschaffen van verduisterende rolgordijnen of lamellen? Hier lees je wat de verschillen zijn, zodat jij zelf de juiste keuze voor jouw woning maakt.

De zon laat zich steeds vaker zien, iets waar het merendeel van Nederland met smart op zat te wachten. Echter betekent dit ook dat de eerste zonnestralen al vrij vroeg de slaapkamer in piepen. En ook ´’s avonds is het nog tot 22.00 uur licht. Heerlijk voor die lange warme zomeravonden natuurlijk, maar wat doet het eigenlijk met je nachtrust?

Reflectie van licht

Met verduisterende rolgordijnen van ilumio ben je verzekerd van een donkere slaapkamer. Wedden dat je hierdoor langer en beter doorslaapt?  Experts zijn het erover eens: een koele donkere slaapkamer is de ideale slaapomgeving. Dit kan vooral in de zomer een uitdaging zijn. Een verduisterend rolgordijn laat geen licht door, waardoor je slaapkamer goed donker blijft. Ook hebben verduisterende rolgordijnen vaak een zilveren achterkant die het licht reflecteert. Hiermee houden ze de warmte tegen, waardoor jouw slaapkamer toch een aangenaam koele temperatuur behoudt. Zo kun je ook in de zomer genieten van een optimale nachtrust. Een verduisterend rolgordijn is echt een ‘must have’ voor deze zomer.

Op ilumio.nl zijn vele soorten en maten lamellen te vinden. Lamellen worden ook wel eens aangeduid als verticale jaloezieën en zijn zeer geschikt voor het bedekken van grote raam oppervlakken. De lamellen zijn eenvoudig handmatig te bedienen, maar zijn ook verkrijgbaar met elektrische bediening. Dit zorgt voor nog meer gemak en wooncomfort.

Lichtdoorlating

Lamellen zijn erg functioneel. Met lamellen bepaal je zelf hoe de lichtinval in je huis valt, Draai je de lamellen dicht, dan heb je duisternis en zonwering. Een voordeel van lamellen is dat je deze niet helemaal hoeft te sluiten om het zonlicht tegen te houden. Hierdoor profiteer je toch nog van een lichte ruimte en een optimale lichtinval.

Onderhoudsarm

Een verschil tussen een rolgordijn en lamellen is het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Dit geldt voor lamellen gemaakt van kunststof en licht aluminium. Je hoeft deze slechts te reinigen met water en zeep. Stoffen lamellen zijn lastiger schoon te maken, dit geldt ook voor rolgordijnen. 

Aanbevolen artikelen