Tips om energiekosten te besparen

led dimmer

Binnenkort stijgen de energiekosten weer aan en dat betekent voor veel mensen een enorme belasting. Vele moeten gaan bezuinigen op bepaalde dingen of er kan nauwelijks spaargeld opzij gezet worden. 

De klap komt minder hard aan als je zuiniger omgaat met de energievreters zoals de verwarming, de elektrische apparaten in huis en de verlichting. Benieuwd hoe? In deze blog lees je wat je dat het beste kunt doen. Lees snel verder voor alle informatie.

Zet apparaten uit

Ook in de stand by modus verbruiken aangesloten apparaten veel stroom. Om kosten te besparen is het raadzaam apparatuur uit te schakelen. Dit is ook veel veiliger omdat het brandgevaar wordt geminimaliseerd. Door alles aan een stekkerdoos met schakelaar aan te sluiten kun je de hele apparatuur met één druk op de knop uitschakelen. 

De verwarming 

Zet de verwarming alleen aan als je thuis ofwel in de betreffende kamer bent. Tegenwoordig bestaan er ook speciale apps om de verwarming op afstand te bedienen. Handig als je ’s morgens vergeten bent de kachel uit te zetten. Als die niet de hele dag aan staat als er toch niemand thuis is bespaar je al een hoop kosten.

Goede verlichting en weinig kosten

Heb je duurzame verlichting in je magazijn, werkplaats of garage nodig? Dan is een LED highbay een goede optie voor ruimtes waar je veel licht nodig hebt. Ruimtes met een hoog plafond zijn het beste geschikt voor de LED highbay lampen. Helder wit (4000k) bevordert de concentratie en is dus erg geschikt in ruimtes waar gewerkt wordt. Daarentegen zorgt koud wit ervoor dat details beter herkenbaar zijn en is dus beter zicht geven. 

Wist je trouwens dat LED highbay ook bekend staat als ufo-lamp? Dit komt omdat de lampen de vorm van een ufo hebben. Led highbay lampen bieden een optimale verlichting voor grote hallen doordat ze naar beneden gericht zijn. Bij genoeg daglicht is het mogelijk het licht te dimmen dat ook weer extra kosten bespaart. 

Overstappen naar duurzame LED highbay verlichting?

In de webshop ledlichtstunter.nl vindt je allerlei soorten LED verlichting waaronder LED highbay lampen. Bekijk het aanbod en laat je inspireren door de mogelijkheden. Heb je vragen? Neem dan contact op met de professionals van Ledlichtstunter.

Aanbevolen artikelen