Tips voor het decoreren van een eettafel

dinertafel

Wanneer je een etentje voor vrienden organiseert of je verjaardag viert is het leuk om een eettafel gezellig aan te kleden. Ook tijdens de feestdagen kan een mooi aangeklede eettafel een fijne sfeer geven. Er zijn veel verschillende soorten accessoires waar jij jouw eettafel mooi mee kunt decoreren. Hierbij kun je de stijl aanpassen aan de gelegenheid en jouw persoonlijke voorkeuren. Je kunt de uitstraling van jouw eettafel van Woonloods bijvoorbeeld aanpassen op het seizoen of een feestdag. Ben je benieuwd naar leuke tips om jouw eettafel mee aan te kleden? Lees dan snel verder.

Decoreer de tafel voor een speciale gelegenheid

Er zijn verschillende seizoenen en feestdagen in het jaar waar je de decoratie van je eettafel op af kunt stemmen. Tijdens de paasdagen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een vrolijke vaas op tafel te zetten met gezellige paastakken. Aan deze paastakken kun je eventueel slingers hangen met paaseieren. Wanneer je gasten ontvangt met pasen kun je de aankleding van de tafel afstemmen op de kleuren die terug te vinden zijn in de vaas en de paastakken. Geschikte kleuren zijn bijvoorbeeld lichtroze of een zachte blauwe kleur. Dit zijn kenmerkende kleuren voor de lente en geven een frisse uitstraling aan je eettafel. Tijdens de kerstdagen kun je jouw eettafel aankleden met wat donkerdere kleuren zoals rood of groen. Een mooi kerststukje is een leuke toevoeging aan de eettafel. Deze kun je zelf maken of kopen bij tuincentra.

Investeer in mooi serviesgoed 

Naast gezellige aankleding en decoratie is het ook belangrijk om te investeren in mooi en bijpassend serviesgoed. Om een mooi geheel te maken van je eettafel is het handig om servies te hebben dat bij elkaar past. Hierbij moet je denken aan borden en bestek in kleuren die bij elkaar passen. Ook het glaswerk moet bij de stijl van de tafel en het servies passen. Wanneer je een eettafel met een romantische uitstraling wilt kun je bijvoorbeeld denken aan borden met veel sierlijke details in het aardewerk en glazen van kristal. Als je een moderne uitstraling zoekt zijn borden met weinig details en in rechte vormen een betere keuze.

Aanbevolen artikelen