Bloemen zijn altijd het beste cadeau

Een cadeau geven is lastig, gezien je niet altijd de wensen van de ontvanger weet. Vaak kom je bij de standaard cadeaus uit, maar zijn deze dan niet goed? Wij zijn van mening van wel! Een bosje bloemen ontvangen is natuurlijk super leuk en attent. In dit artikel gaan wij de daar verder op in. 

Redenen om bloemen te geven 

 1. Liefde en romantiek: Bloemen zijn een populaire keuze als geschenk voor geliefden en romantische partners. Rozen, in het bijzonder rode rozen, staan bekend als symbool van liefde en passie.
 2. Feestelijke gelegenheden: Bloemen kunnen ook gegeven worden tijdens speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, bruiloften, jubilea, enzovoort.
 3. Troost: Bloemen worden ook vaak gegeven als teken van medeleven en troost tijdens moeilijke tijden, zoals bij een overlijden of ziekte.
 4. Dankbaarheid: Bloemen kunnen worden gegeven als teken van dankbaarheid en waardering voor iemands inzet of hulp.
 5. Decoratie: Bloemen worden vaak gebruikt om een ruimte op te fleuren of te decoreren, zoals bijvoorbeeld in een huis of op een feest.

Welke bloemen zijn leuk om te geven? 

Er zijn veel verschillende bloemen die leuk zijn om te geven, afhankelijk van de gelegenheid en de smaak van de ontvanger. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Rozen: Rozen zijn een klassieke keuze en kunnen voor veel verschillende gelegenheden worden gegeven, zoals Valentijnsdag, verjaardagen of als teken van liefde en waardering.
 2. Zijden bloemen. Zijden bloemen zijn ideaal voor in ieder huis. De bloemen heb haast geen onderhoud nodig en zien er altijd goed uit. Een bloemist in Rotterdam, genaamd ‘s Zomers Bloemen, heeft prachtige zijden bloemen. 
 3. Tulpen: Tulpen zijn prachtige, kleurrijke bloemen die vooral populair zijn in het voorjaar. Ze zijn een geweldige keuze voor een verjaardag of als je gewoon iemand wilt opvrolijken.
 4. Zonnebloemen: Zonnebloemen zijn groot en opvallend en geven een gevoel van vrolijkheid en optimisme. Ze zijn een geweldige keuze voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt of als je iemand wilt aanmoedigen.
 5. Lelies: Lelies zijn elegant en geurig en zijn een goede keuze voor een verjaardag, jubileum of als je iemand wilt bedanken.
 6. Chrysanten: Chrysanten zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten en zijn een goede keuze voor een huwelijksfeest of als je iemand wilt feliciteren met een nieuwe baan of prestatie.
 7. Gerbera’s: Gerbera’s zijn kleurrijke, vrolijke bloemen die een gevoel van opwinding en vreugde uitstralen. Ze zijn een goede keuze voor iemand die een verjaardag viert of als je iemand wilt feliciteren met een nieuwe prestatie.
 8. Anjers: Anjers zijn een traditionele bloem die beschikbaar zijn in verschillende kleuren en maten. Ze zijn een goede keuze voor een jubileum, Moederdag of als je iemand wilt bedanken.

Aanbevolen artikelen